Κάλεσμα Δούκα για υπογραφές ώστε να καθιερωθεί ο όρος «γυναικοκτονία»

Share on:

Η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα, που συνέβαλε αποφασιστικά κίνημα MeToo, με ανάρτησή της στο Instagram καλεί τους πολίτες να υπογράψουν σε καμπάνια για την νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».

Αφορμή στάθηκαν οι δύο πρόσφατες γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, η πρώτη στην Κρήτη και η δεύτερη στη Ζάκυνθο.

Η καμπάνια, στην οποία αναφέρεται η Ζέτα Δούκα έχει δημιουργηθεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Strong-Me για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας και σκοπός έχει την αναγνώριση επιτέλους του όρου «γυναικοκτονία» στη χώρα.

«Πες την με το όνομά της: Γυναικοκτονία. Αν δε λέμε τη γυναικοκτονία με το όνομά της, ας μη λέμε τίποτα άλλο», σημειώνεται στο βίντεο της καμπάνιας, ένα μήνυμα τόσο ηχηρό και τόσο παραμελημένο από την Πολιτεία.

Αναλυτικά η ανάρτηση:
Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με την είδηση μιας ακόμη γυναικοκτονίας, ενός εγκλήματος δηλαδή που το θύμα είναι γυναίκα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα και επειδή κάποιος άνδρας θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να της αφαιρέσει τη ζωή.
Ο όρος «Γυναικοκτονία» δεν έχει καθιερωθεί ούτε αποτυπωθεί από την κοινωνία και την δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει και για τις διαστάσεις που έχει πάρει.

Γι’ αυτόν το λόγο, το @strongme_woman έχει ξεκινήσει ένα ψήφισμα.
Μπες στο σύνδεσμο που θα βρεις στο προφίλ του @strongme_woman και ψήφισε για την νομική κατοχύρωση του.
Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.
Πες τη γυναικοκτονία με το όνομά της.

Γροθιά στο στομάχι, το βίντεο 1 μόνο λεπτού που οπτικοποιεί μέρος αυτών που νιώθουν χιλιάδες γυναίκες καθημερινά. Καταπίεση, φόβο.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE