Η δωρεάν μαστογραφία αποτέλεσε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης(video)

Share on:

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ της δημοσιογράφου Αναστασία Γιάμαλη με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου για το θέμα της δωρεάν μαστογραφίας.
Συγκεκριμένα, η συζήτηση ξεκίνησε με τον βουλευτή να υποστηρίζει πως το πρόγραμμα για τις δωρεάν μαστογραφίες ήταν έργο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το εγκαινιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, η οποία επισήμανε στον βουλευτή ότι το πρόγραμμα που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός προϋπήρχε ήδη ,αλλά και το γεγονός ότι η «παρέμβαση» της κυβέρνησής αφορούσε απλώς την αύξηση του ηλικιακού ορίου στα 50 έτη, με συνέπεια να αποκλείονται οι γυναίκες 40-50 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα προβλεπόταν δωρεάν διενέργεια προληπτικής μαστογραφίας «κάθε 2 χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40- 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών εφ’ όσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου», ενώ στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το κατώτατο όριο των 40 ετών αυξάνεται στα 50, ενώ το πρόγραμμα αφορά μόνο γυναίκες 50-69 ετών.

Η Αναστασία Γιάμαλη, αφού τον προειδοποίησε ότι θα εκτεθεί αν ανοίξει αυτό το θέμα, του είπε ότι είναι «ντροπή» του να πλειοδοτεί σε ένα θέμα που αφορά τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Στη συνέχει ο Βασίλης Οικονόμου συνέχισε την συζήτηση υψώνοντας κι άλλο τους τόνους ρώτησε την δημοσιογράφο εάν παριστάνει «την πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ»

«Όχι, κάνω τη γυναίκα που μπορεί να νοσήσει. Και που είναι στην ηλικία που θα πρέπει αν θέλει να προστατευτεί, να ξεκινήσει (σ.σ.: τις μαστογραφίες). Ντροπή!», απάντησε η Αναστασία Γιάμαλη.

«Ντροπή σε σας που κάνετε την πολιτεύτρια, Κατά το βουλεύτρια που είπατε», είπε ειρωνικά ο βουλευτής της ΝΔ για να λάβει μια ακόμη αφοπλιστική απάντηση της δημοσιογράφου:

«Ντροπή σε εσάς που δε σέβεστε το γεγονός ότι ως γυναίκα έχω λίγη περισσότερη εικόνα επί του ζητήματος».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE