Ζελένσκι | Ενεργειακή βοήθεια 800 εκατ. ευρώ ζητάει από την Ευρώπη

Share on:

Στη Διεθνή Διάσκεψη Αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, η οποία διεξάγεται στο Παρίσι, μίλησε o πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζοντας ότι “η χώρα του έχει ανάγκη από τουλάχιστον 800 εκατομμύρια ευρώ” για τις ανάγκες του πληθυσμού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

“ Έχουμε ανάγκη από πολλά είδη εξοπλισμού, μετασχηματιστές, υλικά για την αποκατάσταση των δικτύων υψηλής τάσης, τουρμπίνες αερίου…το ενεργειακό μας σύστημα έχει ανάγκη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εποχής της θέρμανσης, από επείγουσα βοήθεια από το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα, δηλαδή εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ουκρανία” , δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης και με δεδομένες τις τεράστιες ζημιές στις ενεργειακές υποδομές από τα ρωσικά πλήγματα. “Και αυτό θα στοιχίσει περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ” .

Μακρόν | Η Ρωσία ενεργεί άνανδρα

Ο Εμανουέλ Μακρόν που ‘άνοιξε’ τις εργασίες της διεθνούς διάσκεψης τόνισε την επιθυμία της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει τους Ουκρανούς «να αντισταθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα», απέναντι στη Ρωσία που ενεργεί «άνανδρα» και στόχος της είναι «να βυθίσει στο σκοτάδι και το κρύο» τους Ουκρανούς.

«Η Ρωσία, οι αδυναμίες της οποίας σε στρατιωτικό επίπεδο έχουν πανηγυρικά αποκαλυφθεί, επέλεξε μία κυνική στρατηγική που έχει ως στόχο να καταστρέψει τις μη στρατιωτικές υποδομές για να γονατίσει την Ουκρανία», είπε.

«Επιτιθέμενη κατά μη στρατιωτικών υποδομών, η Ρωσία ενεργεί άνανδρα και προσπαθεί να σκορπίσει τον τρόμο στον πληθυσμό, προσπαθώντας να διαλύσει τα μετόπισθεν αφού δεν μπορεί να κρατήσει το μέτωπο», συνέχισε.  «Οι επιθέσεις αυτές για τις οποίες η Ρωσία ομολογεί ανοικτά ότι δεν έχουν άλλο στόχο από την κάμψη της αντίστασης του ουκρανικού λαού συνιστούν εγκλήματα πολέμου και δεν θα μείνουν ατιμώρητα», υπογράμμισε.

Πηγη | Reuters


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE