Ζάγκα | Η πολιτική χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους από την αγορά

Share on:

Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει κόλακες αλλά τίμιους ανθρώπους με ισχυρή προσωπικότητα, εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής στο Νότιου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Ζάγκα, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δίπλα και όχι απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, η Μαρία Ζάγκα δηλώνει ένας ελεύθερος άνθρωπος, με άποψη και γνώμη, κάτι που σέβεται ο κύριος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη της στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη, η Πρόεδρος βενζινοπωλών αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν περισσότεροι από τον κλάδο της αγοράς στο χώρο της πολιτικής, ώστε να ικανοποιηθούν κράτος, έμποροι και καταναλωτές.

Τέλος, μιλώντας για τους ελέγχους τόνισε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολοι στη περίπτωση με τη νοθεία και τις πειραγμένες αντλίες. Για αυτό και χρειάζονται άνθρωποι του χώρου που ξέρουν πως να το κάνουν.

Ειδικότερα:

Δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει η Νέα Δημοκρατία ζωντανούς οργανισμούς σαν υποψήφιους

Πράγματι το πρωί βρισκόμουν στον ANT1 όπου με ρώτησαν ποιος είναι ο στόχος μου με τον οποίο κατεβαίνω στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία και αν έχω αλλάξει. Εγώ δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε από κάποια πολιτική γενιά. Είμαι μια απλή γυναίκα από το χώρο της εργασίας, είμαι συνδικαλίστρια και τιμώ τον θεσμό.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και το αποδεικνύω γιατί χρόνια είμαι στην τοπική της ΝΔ στο Φάληρο, όπου εκλέγομαι σαν δημοτικός σύμβουλος και τόσα χρόνια με τον Διονύση Χατζηδάκη. Υπάρχει δήλωση μου και πριν μου γίνει η πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία ότι εάν κατέβω στις εκλογές εφόσον μου γίνει η πρόταση θα είναι με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι αδιανόητο αυτό που λένε πως στρέφομαι ενάντια στον αρχηγό μας. Φυσικά και δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει η Νέα Δημοκρατία ζωντανούς οργανισμούς σαν υποψήφιους αλλά και σαν βουλευτές και υπουργούς. Εγώ λοιπόν, σαν ζωντανός οργανισμός δεν μπορώ να μην πω πως το όραμα μου είναι να διεκδικήσω τη μείωση του ειδικού φόρου ή του ΦΠΑ.

Ο κλάδος αυτή τη στιγμή υποφέρει και δεν το ξεχνάω αυτό, από εκεί προέρχομαι. Δεν είπα κάπου ότι πάω ενάντια στο κόμμα. Είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, με άποψη και γνώμη, κάτι που σέβεται ο κύριος Μητσοτάκης. Για αυτό άλλωστε είπε πως θέλει νέα πρόσωπα και από τον χώρο της αγοράς. Σαν άνθρωπος λοιπόν από τον χώρο της αγοράς, θα συμπεριλάβω και το κράτος και τον κλάδο. Αν είναι ο κλάδος βγει κερδισμένος, και ο καταναλωτής θα κερδίσει αλλά και το κράτος. Εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία και δεν είπα πως αυτό είναι κάτι που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά κάτι που εγώ θέλω να κάνω, το δικό μου όραμα και ο δικός μου στόχος.

Γίνονται έλεγχοι για την αισχροκέρδεια εκεί που είναι η δυσκολία είναι με τη νοθεία, με τις πειραγμένες αντλίες, όπου εκεί θέλει άνθρωπο της αγοράς να ξέρει και να συνεργαστεί με τη κυβέρνηση, να συνεργαστεί ο ΣΕΠΕ και όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε και το σχετικό δελτίο παραμονεύει στη γωνία κάθε λεπτό να κάνει την ιστορία του και το σόου του ώστε να μπορεί να τραβάει τα πρόσωπα επάνω του. Αν εγώ πίστευα τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήμουν μαζί του. Αυτός τα βάζει όλα στο θα. Η κυβέρνηση είναι με προσεχτικά και σταθερά βήματα με μια ματιά στο μέλλον αλλά χωρίς να υπόσχεται.

Ο κόσμος βλέπει πως το κόμμα του Μητσοτάκη επιλέγει ανθρώπους με άποψη και προσωπικότητα, επιλέγει γυναίκες που έχουμε θέση και την τεκμηριώνουμε. Δεν είμαι απέναντι στο κύριο Μητσοτάκη, είμαι δίπλα στο κύριο Μητσοτάκη και δε θέλει κόλακες αλλά ανθρώπους τίμιους.

Όσα χρόνια είμαι επαγγελματίας, όσα χρόνια είμαι συνδικαλίστρια, δεν κάνω κάτι άλλο παρά να δουλεύω σα στρατιώτης και το όραμα μου είναι να δω τον κλάδο μας να μην αφανίζεται.

Δε μπορείς να συνεργαστείς με ανθρώπους που κάνουν χτυπήματα κάτω από τη μέση

Δεν θέλω να φανταστώ ότι δεν θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία για αυτό και καλώ όλο το κόσμο να πάει να ψηφίσει, να πάρουμε όλοι την ευθύνη μας. Στη περίπτωση της συγκυβέρνησης, δεν ξέρω πως μπορείς να συνεργαστείς με ανθρώπους που κάνουν χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με αυτούς τους ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη δημιουργεί μια ανασφάλεια, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Αυτή τη στιγμή το ποσοστό μας είναι πολύ περιορισμένο, γιατί ο μοναδικός κλάδος που έχει πλαφόν στη πλάτη του είναι οι βενζινάδες. Έχουμε μέχρι τέλη Ιουνίου 2023 την υποχρέωση να έχουμε το πλαφόν, άρα δεν έχουμε περιθώριο να κινηθούμε διαφορετικά. Όταν λοιπόν φύγει το πλαφόν θα μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία. Για αυτό θέλω να πάω στο Υπουργείο Ενέργειας καθώς είναι ο χώρος μου, ξέρω που πονάει, ξέρω που είναι εύκολο, που δύσκολο και πως μπορεί και πρέπει να γίνει η δουλειά. Ποτέ δεν βγήκα σαν συνδικαλίστρια να πω με ενδιαφέρει μόνο ο κλάδος. Με ενδιαφέρεται και εσείς οι καταναλωτές γιατί και εγώ καταναλώτρια είμαι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει γυναίκες σε καίριες θέσεις

Ο κλάδος των πρατηριούχων, που είναι δύσκολος και ανδροκρατούμενος δε ξέρετε πόσο με σέβονται, με εκτιμούν και με ενθαρρύνουν. Όταν βγαίνω στον αέρα η ανταπόκριση του κλάδου με ενθαρρύνει. Σε έναν λοιπόν ανδροκρατούμενο κλάδο όπως ο δικός μου, σέβονται εκτιμούν ότι έχουν μια γυναίκα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα τους.

Έχει αρχίσει να αλλάζει η ματιά της κοινωνίας ως προς τις γυναίκες που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, υπάρχει μια νέα ματιά. Έχει αποδειχθεί ότι όλο και περισσότερες γυναίκες είναι στη διοίκηση, όχι σε μεγάλο βαθμό βέβαια. Θέλει πολύ δουλειά, περισσότερα βήματα. Για αυτό εκτιμώ τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει περισσότερες γυναίκες, όχι μόνο για τη ποσόστωση, αλλά για να τις βάλω μέσα να δουλέψουνε σε θέσεις σημαντικές. Μόνο που η γυναίκα θέλει και μια στήριξη από τη κυβέρνηση. Όταν είναι δηλαδή και μάνα, θέλει είτε με τα σχολεία τα ολοήμερα, είτε με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που αυξάνονται και θα αυξηθούν, είτε με τις “Νταντάδες της γειτονιάς”, γιατί ποιος έχει χρήματα να δίνει στα ιδιωτικά σχολεία ή σε νταντάδες για φύλαξη. Με το να υποστηρίζεις τη γυναίκα στο προσωπικό της κομμάτι τη βοηθάς να ασχοληθεί περισσότερο με το κομμάτι του επιχειρείν και της διοίκησης. Έχουν καταλάβει και οι επιχειρήσεις πως πρέπει να παίρνεις κάτι και από τα δύο φύλλα ώστε να αυξάνεται η δεξαμενή της επιχείρησης.

Είμαι μια γυναίκα Ελληνίδα, με ρίζες από τη Μικρά Ασία επομένως έχω την επιβίωση στο DNA μου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE