ΕΡΤ2| Γνήσιο ελληνικό γλέντι στην «Αυλή των χρωμάτων» την Κυριακή του Πάσχα

Share on:

«Η αυλή των χρωμάτων», που εκτάκτως θα μεταδοθεί την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2023, από τις 20:50 έως τις 22:45, στην ΕΡΤ2, είναι προσαρμοσμένη στην όμορφη και γιορτινή ημέρα της Λαμπρής.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος, με γιορτινή διάθεση, θέρμη και αγάπη, έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γνήσια ελληνικό.

Έπειτα από έναν χειμώνα εσωστρέφειας και απομόνωσης, έρχεται η εποχή που η φύση συγκλονίζεται από την ίδια την αναγέννησή της, παρασύροντας τους ανθρώπους σε μία αέναη ελπίδα και ευγνωμοσύνη. Είναι το Πάσχα των Ελλήνων.

Η ώρα της κατάνυξης αλλά και της συνάντησης των ανθρώπων. Ένα αντάμωμα αγαπημένων φίλων και συγγενών που περίμενε μήνες για να πραγματοποιηθεί. Και γι’ αυτό γιορτάζεται με τον πιο λαμπρό τρόπο: έξω από τα σπίτια, στις αυλές, κάτω από το ζεστό φως του ήλιου, με τραγούδια που υμνούν τη φύση και τον έρωτα.

Αυτά τα τραγούδια, τα οποία είναι κυρίως δημοτικά, αναζητούν η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος για να δημιουργήσουν την πιο γνήσια ελληνική βραδιά, ανήμερα του Πάσχα. Τιμώντας το αυθεντικό δημοτικό τραγούδι αλλά και τα όμορφα λαϊκά ακούσματα, πρόκειται να ψυχαγωγήσουν το τηλεοπτικό κοινό μέσα από ένα μουσικό ταξίδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με τη βοήθεια -στην επιλογή των τραγουδιών και στην τεκμηρίωσή τους- από τον ιστορικό ερευνητή της εκπομπής Κώστα Μπαλαχούτη, τρεις εξαιρετικά αγαπητοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν την πιο γνήσια εκδοχή του ελληνικού τραγουδιού, τα δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, από τα ψηλότερα βουνά μέχρι τα ακριτικά νησιά.

Η Γιώτα Γρίβα, η Μαρία Νομικού και ο Ματθαίος Γιαννούλης τραγουδούν και ξεσηκώνουν, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χρήστος Βέργαδος και η Νεκταρία Κοκκινάκη αποκαλύπτουν τον γαστριμαργικό πλούτο της χώρας, τις πασχαλινές συνταγές, τα ήθη και τα έθιμα όλων των Ελλήνων.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE