Επεισόδια των Ρομά σε Χαλκίδα, Θεσ/νίκη, Ασπρόπυργο και Λέσβο

Share on:

Επεισόδια από συγκεντρωμένους Ρομά σημειώνονται αυτή την ώρα στην πόλη της Χαλκίδας από ομάδες Ρομά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evima.gr, Ρομά στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές και συγκεντρώνονται, προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία  προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Πηγη Evima.gr

Επίθεση με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση από αγνώστους με μολότοφ δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 17:00 ομάδα περίπου 50 ατόμων εξερχόμενη από την Πολυτεχνική Σχολή έριξε μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ ενώ στην συνέχεια τα άτομα επέστρεψαν μέσα στην σχολή.

Από το συμβάν δεν σημειώθηκε τραυματισμός ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία διεξάγεται κανονικά.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου όσο και στις 19:00 στην Καμάρα, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, μετά από τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (5/12).

Διακοπή δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων πριν από λίγη ώρα, καθώς ομάδες Ρομά έχουν αβάψει φωτιές και έχουν ρίξει αντικείμενα στις ράγες, στο ύψος της Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Νωρίτερα, δύο συρμοί υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν σε προηγούμενους σταθμούς, αφού δεν μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια. Πλέον είναι σε αναμονή, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση και να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια. 

skai.gr – Grtimes


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE