Ελπίδα Νίνου: «Κατήγγειλαν τον Φιλιππίδη για διαπόμπευση κι εκδίκηση επειδή δεν πήραν ρόλο, δεν είναι βιαστής»

Share on:

Η Ελπίδα Νίνου καταθέτει σήμερα στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών.

Η σύζυγος του ηθοποιού υποστήριξε μιλώντας στην Εδρα ότι ο Φιλιππίδης δεν είναι βιαστής κι όλα αυτά είναι μια πλεκτάνη, καθώς όπως υποστήριξε, έγιναν για λόγους διαπόμπευσης κι εκδίκησης από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν έναν ρόλο.

«Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής. Οι καταγγελίες εις βάρος του έγιναν για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν από τον Πέτρο αυτό που ήθελαν… ένα ρόλο». Αυτό υποστήριξε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο ηθοποιός για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Κατά την ίδια, ο σύζυγός της «Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Κατάφερε να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δίκη μου οικογένεια» σημείωσε, απαντώντας στο γιατί επέλεξαν να καταγγείλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στην πρώτη γυναίκα που καταγγέλλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τη βίασε το 2008 μέσα σε καμαρίνι θεάτρου καθώς όπως είπε για τις άλλες δυο περιπτώσεις γνωρίζει μόνο όσα έχουν δημοσιευτεί κι όσα της είπε ο σύζυγός της.

Ειδικότερα, όπως είπε για την πρώτη καταγγέλλουσα: «Την γνωρίζω από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική.

Πρόεδρος: Γιατί το λέτε αυτό;
Μάρτυρας: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της, την έβαζα κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στο πρώτο περιστατικό του καταγγελλόμενου βιασμού(τον Ιούνιο του 2008), ανέφερε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό (τον Σεπτέμβριο του 2008), και τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππίδη, για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η κυρία Μίνου κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».

Ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς

Λίγο πριν το τέλος των ερωτήσεων από την έδρα, η Ελπίδα Νίνου δέχτηκε ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή και λύγισε για πρώτη φορά, απαντώντας με λυγμούς.

Πρόεδρος: Ηρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ό,τι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;
Μάρτυρας: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν.
Ενορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…
Μάρτυρας: Είναι η προσωπική μου ζωή. Εχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι γυναίκα που τίμησα την οικογένειά μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Οταν απέκτησα το παιδί μου η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ημουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

Διαβάστε επίσης:

https://valuenews.gr/2022/09/%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%80%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b7-%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1.html

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE