Δραματικές μαρτυρίες για την φωτιά| Πιο πολλοί αστυνομικοί και δημοσιογράφοι παρά πυροσβέστες

Share on:

Την αγανάκτηση και την οργή των πολιτών έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί με το πύρινο μέτωπο στην Αττική όπου η φωτιά μαίνεται.

Δραματικές είναι οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες των κατοίκων στις περιοχές που καίγονται, με τους ίδιος να προσπαθούν μόνοι τους να πολεμήσουν τις φλόγες για να σώσουν το βιος τους.

Ο κ. Περικλής, 86 ετών, με δακρυσμένα μάτια μίλησε στον Alpha: «Τους φώναζα “λίγο νερό”. Δεν είχα νερό. Μετά την έσβηνα μόνος μου. Τους φώναζα “λίγο νερό”, τίποτα… Πήρα το 100 τηλέφωνο, “θα ειδοποιήσουμε την Πυροσβεστική”.

Πεθαμένος να είμαι, δεν φεύγω από το σπίτι. Δεν εγκαταλείπω».

Απεγκλωβίστηκε από φλεγόμενο σπίτι έγκυος 8 μηνών

Μία γυναίκα περιέγραψε  το πώς περίοικοι έβγαλαν από σπίτι μία νεαρή έγκυο 8 μηνών. «Τη βγάλαμε με το ζόρι … Ευτυχώς είναι μικρή κοπέλα, 8 μηνών έγκυος … Έπαθε σοκ … Την βγάλαμε, κατέβηκε στην Παλλήνη να μείνει στον αδερφό της … Ανοίξαμε την πόρτα, η σκεπή ήταν έτοιμη να πέσει, είχε λαμπαδιάσει. Με το ζόρι την βγάλαμε έξω, δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της … Πυροσβεστική πουθενά, έχω πάρει τηλέφωνα, είναι συνέχεια κατειλημμένα … Έχω στείλει επιστολή στο Δήμαρχο, με φωτογραφίες, για τα πεύκα, να έρθουν να τα κουρέψουν».

Μιλώντας στο Mega ο κάτοικος της Ανθούσας Χρήστος Καραχρήστος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν το λέω απλά για να το πω … με όλο το σεβασμό, στο ίδιο έργο δυστυχώς θεατές. Είναι η τρίτη, τέταρτη φορά που η Παλλήνη, η Ανθούσα, η Πεντέλη γίνονται στόχος είτε εμπρησμών είτε οτιδήποτε».

«Έχουμε ξαναζήσει φωτιές παλιά, αλλά όχι αυτό το χάλι. Αυτό δεν το έχω ζήσει ποτέ μου … προσπαθούν τα παιδιά μου, με τα λάστιχα», είπε γυναίκα που αποχωρούσε εκείνη την στιγμή από το σπίτι της, ενώ δίπλα καιγόταν άλλο.

Πολίτης στην λεωφόρο Μαραθώνος ξέσπασε μιλώντας στην κάμερα του Mega για τις δυνάμεις που επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς, καταγγέλλοντας τις ελλείψεις σε πυροσβέστες και την απουσία συντονισμού.

«Θες να βρίσω; Σε σέβομαι. Πυροσβεστική υπάρχει. Υπάρχουν κάτι χιλιάδες πυροσβέστες και περισσότερες χιλιάδες μπάτσοι ρε παιδιά. Μπάτσοι και διερχόμενοι, το καταλαβαίνεις; Μου είπες να μην βρίσω και το σέβομαι.

Παιδιά δεν κάνουνε τίποτα, είναι ασυντόνιστοι. Πιο πολλούς δημοσιογράφους και μπάτσους βλέπουμε, πυροσβέστες δεν βλέπουμε» .

«Πίκρα και πόνο, τίποτα άλλο»

«Πίκρα και πόνο, τίποτα άλλο» αισθανόμαστε λέει μία ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα με δάκρια στα μάτια που είδε το σπίτι της να κινδυνεύει από τις φλόγες.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE