Βασίλης Τόπαλος| Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η αιτία θανάτου

Share on:

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Πλέον διερευνάται από πού προήλθαν οι κακώσεις και θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις. Ο 16χρονος αθλητής που έχασε τη μάχη με το θάνατο μετά από δύο και πλέον εβδομάδας παραμονής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως όλα δείχνουν υπέκυψε από τραύμα στο κεφάλι του.

Ετσι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι επιπλέον επιστημονικές διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι αιτίες αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν στο μοιραίο γεγονός. Υπενθυμίζεται ότι η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας, έχει ζητήσει από τον αθλητικό εισαγγελέα προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 16χρονου.

Οπως ανέφερε η γιαγιά του 16χρονου, μιλώντας στον ALPHA: «Τον έβαλαν με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε».

Από την πλευρά της η μητέρα του Βασίλη είπε στο MEGA: «Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Όταν επέστρεψε από την Ιταλία, όταν επέστρεψε με το χρυσό το μετάλλιο. Όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ιταλία το παιδί μου δάκρυσε, συγκινήθηκε, το έχω και σε βίντεο. Και μου έλεγε: “Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα“».

Λεπτομέρειες για τις 17 ημέρες της νοσηλείας του 16χρονου πυγμάχου, έδωσε το Τζάνειο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

Διαβάστε επίσης:

https://valuenews.gr/2023/01/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%ac%ce%bd.html

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE