Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή 

Share on:

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατακλύζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφυλακίζεται. Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη ύστερα από τέσσερις και πλέον μήνες πίσω από τα κάγκελα.

Η βουλευτής θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως επιβεβαίωσε στο euronews ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.

Η απόφαση αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Politico.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου επ’ αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία άρθηκε αμέσως.

Η 44χρονη νομοθέτης κατηγορήθηκε τότε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο τον περασμένο Δεκέμβριο, από τα πέντε άτομα στα οποία απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες, μόνο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παρέμενε στη φυλακή. Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει αφεθεί ελεύθερος. Για όλους τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα υπάρχει απόφαση αποφυλάκισης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE