Αντιπεριφερειάρχης Έβρου| «Νέες ομάδες μεταναστών ετοιμάζονται να περάσουν τα σύνορα»

Share on:

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, με τις οι αρχές να έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Στα σύνορα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες είναι αυξημένα, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του ποταμού ενδέχεται να επιχειρήσουν διέλευση με βάρκες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πολλοί μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από δύσβατες περιοχές όταν είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, όπως αυτή την περίοδο, καθώς μπορούν να περπατήσουν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κάνει λόγο για συγκέντρωση ομάδων μεταναστών σε διάφορα σημεία της τουρκικής επικράτειας που ετοιμάζονται να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (5/6), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το περιστατικό στα Μαράσια το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.

Διασώθηκαν 91 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (4/6) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού 91 μεταναστών, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, που εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και μεταφέρθηκαν σε κέντρο ταυτοποίησης.

Οι 32 άνδρες, οι 25 γυναίκες και τα 34 ανήλικα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE