Αναβάλλεται η αυριανή περιοδεία του πρωθυπουργού στην Πρέβεζα λόγω της πυρκαγιάς

Share on:

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ταράξει όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο στην Αττική, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο περιοδεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του γραφείου τύπου.

Εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής αναφέρει πως αυτή τη στιγμή το ενεργό μέτωπο της μεγάλης φωτιάς εκτείνεται σε Διώνη και Σαμάρι έως και τη λεωφόρο Μαραθώνος.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο. Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, ενώ τόνισε ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ήδη αναπτύξει κλιμάκια για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, αυτή τη στιγμή επιχειρούν οχήματα και στελέχη της πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Ακόμα, μέσω των μηνυμάτων του 112 και με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί έως το πρωί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε μια έκταση που αφορά 90 χιλιάδες κατοίκους.

Στο μεταξύ, έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χαρτογραφική αποτύπωση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά.

Τέλος, ο κ. Αρτοποιός, υπογράμμισε ότι καθώς και σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE