Έρχεται ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Share on:

Ηαπόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει εν τέλει στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και στο πολιτικό τερέν έχουν κυριαρχήσει οι αντεγκλήσεις για το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Την ίδια ώρα τα χρέη προς την Εφορία έχουν ξεπεράσει τα 113 δις ευρώ και οι απλήρωτοι  φόροι σε 12 μήνες  υπερβαίνουν τα 7 δις. Ευρώ.

Αναμένεται άμεσα να ισχύσουν οι ευνοϊκότερες διατάξεις για τις ρυθμίσεις μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η αναβίωση των 120 δόσεων μόνο για ευάλωτους οφειλέτες. Από την κυβέρνηση στέλνουν μήνυμα πως θα συνεχιστούν τα εργαλεία κυρίως για τους πιο ευάλωτους, ώστε να μπορούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τα χρέη και να μη βρεθούν αντιμέτωποι  με τους πλειστηριασμούς,

Το οικονομικό επιτελείο βάζει στο τραπέζι το σχέδιο διευκόλυνσης των οφειλετών για όσους έχουν πληγεί και σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών συζητούν την αναβίωση παλαιών ρυθμίσεων για χρέη προς την Εφορία, δηλαδή των 100 και 120 δόσεων αλλά και της ρύθμισης της πανδημίας των 36 ή 72 δόσεων για τους οφειλέτες που τις έχασαν.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσει τροπολογία με βαση την οποία θα βελτιωθούν κάποιες ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού. Στόχος να αυξηθούν τα ποσοστά εγκρισιμότητας και αποδοχής των ρυθμίσεων και  να μεγαλώσει η περίμετρος των οφειλετών και τα είδη των χρεών.

ethnos


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE