Ξανθόπουλος | «ΚΥΠΑτζίδικη λογική του Μητσοτάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη

Share on:

Ευθείες βολές στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφιο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την δημόσια δήλωσή του για ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις εθνικές εκλογές, εξαπέλυσε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο κος Ξανθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη Πρωθυπουργός δηλώνει την απέχθειά του για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη. Τόνισε ακόμη ότι εάν υπάρχουν υποψίες παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στις εθνικές εκλογές αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν σε διπλωματικό επίπεδο.

Ειδικότερα:

«Κυπατζίδικη λογική» του Μητσοτάκη για την Ροδόπη

«Έχω σπουδάσει στη Νομική Κομοτηνής τη δεκαετία του ’70 και επομένως έχω βιωματική σχέση και με την μειονότητα και με τα προβλήματά της και ως φοιτητής Νομικής εκείνης της περιόδου, αλλά και μεταγενέστερα. Ως δικηγόρος πηγαινοερχόμουν στο Εφετείο Θράκης, άρα διατήρησα τους δεσμούς με τους ανθρώπους της μειονότητας και θα σας μιλήσω με προσωπική γνώση.

Επί δεκαετίες εκλέγονται μειονοτικοί βουλευτές. Ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας βγήκε να κατηγορήσει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι εκλεκτοί του Τουρκικού Προξενείου. Αυτό που κάνει ο κος Μητσοτάκης είναι μια «ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΗ λογική» όπως την έχουμε καταγγείλει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά αναπαράγει το δίπολο της δεκαετίας του μετεμφυλιακού κράτους μεταξύ εθνικοφρόνων και μιασμάτων σε αποδεκτούς και μη αποδεκτούς Βουλευτές».

Πρώτη φορά Πρωθυπουργός εκδηλώνει την απέχθειά του για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ροδόπη

 «Υπάρχει μια κυρία, σύζυγος του αποτυχόντος Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, η οποία εξέφρασε την προσωπική της άποψη. Για πρώτη φορά εκδηλώνει Πρωθυπουργός την απέχθειά του για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ροδόπη και λέει ότι οι μειονοτικοί βουλευτές είναι βουλευτές μειωμένης εθνικής συνείδησης. Αυτό θέλει να μας πει. Δεν είναι έτσι και πρέπει ο Δημοκρατικός λαός της Ροδόπης να ορθώσει το ανάστημά του και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αυτά τα διχαστικά κηρύγματα του κου Μητσοτάκη. Βέβαια αυτός δεν το κάνει για την Ροδόπη, το κάνει για την υπόλοιπη Ελλάδα γιατί θέλει να πολώσει πάλι και να δείξει ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγούνται από το Προξενείο και άρα είναι μειωμένης εθνικής αντίληψης. Αυτά τα παραδοσιακά δεξιά».

Οι φωτογραφίες με τους Ψευτομουφτήδες και η δήλωση Ζειμπέκ για Τουρκική μειονότητα που ανασκευάστηκε

«Φωτογραφίες βγήκε και ο κος Μέτιος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τον Ψευτομουφτή και με διάφορους. Φωτογραφίες βγαίνουν και διάφοροι παράγοντες της δεξιάς, αλλά αυτό δεν βλάπτει»

Ατυχής η δήλωση Ζειμπέκ

Σε ότι αφορά τη δήλωση του Ζεϊμπέκ Χουσείν, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, πήρε αποστάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τον εξανάγκασε να ανασκευάσει γιατί ήταν μια ατυχής δήλωση. Η μειονότητα με βάση της συνθήκη της Λωζάνης είναι μουσουλμανική. Υπάρχουν βέβαια τουρκογενείς, υπάρχουν Πομάκοι, υπάρχουν διαφόρων κατηγοριών μουσουλμάνοι, αλλά με βάση τα επίσημα κείμενα μιλάμε πλέον για μουσουλμανική μειονότητα. Αυτό που είναι το μείζον πολιτικό πρόβλημα είναι ότι ξαφνικά ο κος Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι ο εκλεγμένος Βουλευτής  του Νομού Ροδόπης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικά εκλεγμένος, αλλά είναι ενεργούμενο του Τουρκικού Προξενείου».

Τον Οζγκιούρ τον γνωρίζουμε

«Τον Οζγκιούρ τον γνωρίζουμε. Είναι σύντροφος πάρα πολλά χρόνια, είναι επιστήμονας. Ζει μαζί μας. Δηλαδή τι να ερευνήσουμε; Τον κο Μητσοτάκη περιμέναμε εμείς για να μας ανοίξει τα μάτια; Δεν ξέρουμε ποιους ανθρώπους έχουμε δίπλα μας. Ο Οζγκιούρ ήταν υποψήφιος και την προηγούμενη φορά. Είναι ένας άνθρωπος καταξιωμένος στη μειονότητα. Κατόρθωσε να συσπειρώσει την πλειοψηφία των μειονοτικών και πλειονοτικών και να βγει με διαφορά πρώτος. Αυτό είναι. Που ξέρει ο κος Μητσοτάκης ότι τον ψήφισαν μόνον μειονοτικοί; Έχουν ταυτότητα τα ψηφοδέλτια;».

Αν υπάρχει παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου θα πρέπει να γίνουν δέουσες διπλωματικές κινήσεις

«Αυτά είναι ζητήματα πολύ σοβαρά. Διακρατικά και πρέπει να τα διαχειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Το να βγαίνει ο καθένας και να βγαίνει ο καθένας και να λέει ότι θέλει, δεν είναι σοβαρή πολιτική στάση. Εάν υπάρχει παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου θα πρέπει να γίνουν οι δέουσες διπλωματικές κινήσεις.  Το Τουρκικό Προξενείο είναι στα πλαίσια των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη συνθήκη της Λωζάνης. Είναι μια διμερής υποχρέωση. Οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα της χώρας στην οποία υπάρχει, άρα δεν μπορώ να μπω σε μια συζήτηση γενική. Είμαστε χώρα που έχουμε θεσμούς, είμαστε χώρα που οφείλουμε να τηρούμε τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα και εάν υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες ως χώρα οφείλουμε να κάνουμε τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE