Μητσοτάκης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας | Καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες

Share on:

Tην Ιστιαία και την Αιδηψό επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Κατά την παρουσία του στις δύο πόλεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με πλήθος κόσμου ο οποίος τον υποδέχθηκε θερμά και αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του ΕΣΥ, τις επενδύσεις στην περιοχή και στην στήριξη των πολιτών στην Βόρεια Εύβοια.

Μιλώντας για τη σημασία των εκλογών που θα λάβουν χώρα σε 16 μέρες από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «σε κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες, θα ξαναψηφίσουμε και θα ξαναψηφίσουμε για τον απλούστατο λόγο ότι κάποιοι επέλεξαν, όπως είχαμε προειδοποιήσει πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας επιλέγοντας το σύστημα της απλής αναλογικής».

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική τόνισε ότι στη ΝΔ «έχουμε αντοχές και είναι μια ευκαιρία αυτή η κάλπη να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας, και τα εθνικά μας ποσοστά και τα ποσοστά μας συνολικά στην Εύβοια. Να προτάξουμε ακόμα μια φορά με πειστικό τρόπο γιατί η χώρα πρέπει την επόμενη μέρα να έχει μια ισχυρή, σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο λόγος είναι απλός, φίλες και φίλοι: έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για την επόμενη τετραετία το οποίο θέλουμε να υλοποιήσουμε».

Συνεχίζοντας την ομιλία του στην Αιδηψό ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούν και ισχυρές πλειοψηφίες. «Ζητώ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Όχι με αίσθημα αυταρέσκειας, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Σέβομαι και τιμώ την εντολή την οποία μας έδωσαν, η οποία ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Αυξήσαμε τα ποσοστά μας και τον απόλυτο αριθμό ψήφων μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση, γιατί οι πολίτες επιβράβευσαν την εργατικότητα, τη συνέπειά μας και τελικά τα αποτελέσματα τα οποία η πολιτική μας παρήγαγε».

Μιλώντας για την ανάπτυξη της λουτρόπολης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό το οποίο σας ζητώ και εδώ από την Αιδηψό, είναι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Δείτε λίγο τι γίνεται γύρω μας, εδώ, στην περιοχή. Το ενδιαφέρον για ιδιωτικές επενδύσεις, είτε μιλάμε για το παλιό ξενοδοχείο το «Club Med» στο Γρεγολίμανο, είτε μιλάμε για σημαντικές επενδύσεις που θα ξαναγίνουν εδώ στην Αιδηψό για να ξαναγίνει η Αιδηψός αυτό που ήταν τη δεκαετία του ’20, του ’30. Για να ξαναγίνει, λοιπόν, η Αιδηψός κέντρο ποιοτικού τουρισμού δώδεκα μήνες το χρόνο, διότι ακριβώς αυτό το πλεονέκτημα προσφέρουν οι λουτροπόλεις με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιδηψού, τι χρειάζεται; Χρειάζονται ιδιωτικές επενδύσεις. Πιστεύετε πραγματικά ότι όλοι αυτοί οι επενδυτές, οι οποίοι σήμερα έρχονται εδώ και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Αιδηψό, θα επένδυαν με μια άλλη κυβέρνηση; Θα επένδυαν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «υπάρχει ένα κύμα επενδύσεων το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη, το οποίο τελικά προσφέρει καλύτερους μισθούς σε όλους και το οποίο δημιουργεί, εν τέλει, και το οικονομικό πλεόνασμα, με το οποίο μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνική μας πολιτική. Διότι αυτό πετύχαμε εμείς ως κυβέρνηση τέσσερα χρόνια τώρα: μειώσαμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Αυτό δεν αμφισβητείται ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση».

Στόχος η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Αναφερόμενος στο κοινωνικό κράτος και την αναβάθμιση του ΕΣΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: «Γίνεται σήμερα και ένας μεγάλο λόγος για το κοινωνικό κράτος, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από την πρώτη στιγμή που καταρτίσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, είπα και δεσμεύτηκα ότι η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενός δημόσιου, δηλαδή, και δωρεάν συστήματος υγείας με καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες, αποτελεί κεντρική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση».

Ειδικότερα τόνισε πώς στη ΝΔ ξέρουν πώς θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Γνωρίζουμε τους πόρους που χρειάζονται. Έχουμε εξασφαλίσει πολλούς από αυτούς από το Ταμείο Ανάκαμψης και η επόμενη τετραετία, θα είναι η τετραετία της μεγάλη αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με παραπάνω προσλήψεις. Ναι, το ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε παραπάνω προσλήψεις. Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην υγεία, μόνιμο προσωπικό. Θα αναμορφώσουμε κέντρα υγείας, θα κάνουμε παρεμβάσεις στα νοσοκομεία. Ναι, θα ξαναδούμε από την αρχή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ΕΚΑΒ, υπάρχουν δυσλειτουργίες.

Δεν γεννήθηκαν τώρα οι δυσλειτουργίες, μην έχουμε αυταπάτες. Υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Δεν δημιουργήθηκαν τώρα τα προβλήματα. Όμως έχουμε μια υποχρέωση να μπορούμε να παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις που χρειάζεται το ΕΚΑΒ να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Έχουμε το σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε άμεσα την επόμενη μέρα, από τη στιγμή που θα μας εμπιστευθεί και πάλι ο ελληνικός λαός».

Αναφερόμενος στον Σπύρο Πνευματικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη αποκάλυψη: « Και επειδή, ξέρετε, πολλή συζήτηση έγινε -και λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτό- για μια δήλωση την οποία έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες.

Επικοινώνησα με τον Σπύρο Πνευματικό και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο, στην επόμενη επιλαχούσα. Ήταν, πιστεύω, μια σωστή απόφαση. Διότι ένα πράγμα δεν πρόκειται, φίλες και φίλοι, να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Θερμή υποδοχή στην Ιστιαία

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιστιαία όπου ο κόσμος τον υποδέχθηκε θερμα. «Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα, για μια ακόμα φορά, να έρθω στην Ιστιαία, στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης προεκλογικής εκστρατείας, για μία ακόμα μεγαλύτερη νίκη το βράδυ της 25ης Ιουνίου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Στην κάλπη της 21ης Μαΐου ξεπεράσαμε τις προσδοκίες. Θέλω να θυμίσω ότι δεν είναι πολλά τα κόμματα εξουσίας, τα οποία αυξάνουν το ποσοστό τους και τον απόλυτο αριθμό ψήφων τους. Εμείς το πετύχαμε και σας ευχαριστώ από καρδιάς και για τα ποσοστά που πετύχαμε στην Εύβοια, και για τα ποσοστά, Δήμαρχε, που πετύχαμε στη Βόρεια Εύβοια, στο Δήμο σας. Διότι δεν έχει περάσει και τόσος πολύς χρόνος από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή σας, πριν από δύο χρόνια, όταν θυμάμαι την απόγνωση, την οργή, τον θυμό στα μάτια σας. Είχα έρθει τότε και σας είχα πει: «να μου έχετε εμπιστοσύνη, θα στηρίξουμε τη Βόρεια Εύβοια, θα στηρίξουμε τον Δήμο σας. Κάναμε πράξη αυτές τις δεσμεύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νέα προοπτική στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας

Συνομιλώντας με τους πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην Ιστιαία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν τα έχουμε λύσει όλα ακόμα, αλλά να ξέρετε ότι έχουμε εκταμιεύσει παραπάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για σημαντικά έργα υποδομής και στήριξη των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί, είναι προσωπική μου δέσμευση. Όπως και τα μεγάλα έργα υποδομής -τα οποία έχουν ενταχθεί σε αυτό- τα μεγάλα αντιπλημμυρικά και η διαρκής στήριξη των παραγωγών, των ρητινοπαραγωγων, του κτηνοτροφικού τομέα.

Ξέρετε εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα κι είμαστε εδώ για να στηρίζουμε την κοινωνία και τους πολίτες σε κάθε αντιξοότητα. Κι ένας από τους λόγους που πήραμε αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό στην κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν ακριβώς αυτός: σε κάθε δυσκολία ήμασταν δίπλα στους πολίτες, είτε μιλάμε για φυσικές καταστροφές, είτε μιλάμε για τον κορονοϊό, είτε μιλάμε για την ενεργειακή κρίση, είτε μιλάμε για την κρίση του πληθωρισμού. Πάντα στρέφαμε το βλέμμα μας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη.

Γιατί εμείς είμαστε η μόνη πραγματικά λαϊκή παράταξη της χώρας, η οποία δεν χωρίζει τους πολίτες, ενώνει τους πολίτες και στέκεται δίπλα σε όλες και όλους, για να μοιράσουμε δίκαια το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει πλεόνασμα, μην το ξεχνάμε αυτό.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE