Καραγκούνης | Βαριά εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή

Share on:

Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση και πρέπει να την έχει. Αυτό ξεκαθάρισε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης.

Ο κος Καραγκούνης υποστήριξε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή στις συνεργασίες, ωστόσο αυτό δεν επιτεύχθηκε εξαιτίας των παράλογων αιτημάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Φίλη περί ύπαρξης υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, ο κος Καραγκούνης τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κομματικά οφέλη και λιγότερο για τα εθνικά ζητήματα.

Ειδικότερα:

Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση

«Το ζήτημα της αυτοδυναμίας ήταν ο πρώτος στόχος μας, ειδικότερα από τη στιγμή που ψήφισε ο κύριος Τσίπρας την απλή αναλογική, που αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Αυτό που θέλουμε είναι μια σταθερή κυβέρνηση, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Προσωπικά πιστεύω πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα έχουμε αυτοδυναμία και θεωρώ πως θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό από της 21 Μαΐου. Το δίλημμα που τίθεται είναι εάν θα επιβεβαιωθεί η βούληση του λαού όπως αποτυπώθηκε στις 21 Μαΐου»

Ο Ανδρουλάκης θέλει να έχει ρόλο αντιπολίτευσης και τίποτα άλλο

Όταν ο κύριος Ανδρουλάκης λέει πως ακόμα και αν η Νέα Δημοκρατία έχει 149 έδρες στις 25 Ιουνίου δεν πρόκειται να έρθει να συμπράξει, να συμφωνήσει ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, μένουμε στο υποθετικό σενάριο. Προφανώς, κάτι τέτοιο δε θα γίνει ποτέ. Όταν ο ίδιος λοιπόν λέει πως δεν πρόκειται να συμπράξει αντιλαμβάνεστε ότι δε μας αφήνει και πολλά περιθώρια. Έτσι όπως το αξιολογεί ο κύριος Ανδρουλάκης έχω την αίσθηση πως αυτό που προτιμά είναι να έχει έναν ρόλο στην αντιπολίτευση και πέραν τούτου τίποτα άλλο».

Βαριά εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ | Τους ενδιαφέρει περισσότερο το κόμμα και λιγότερο οι εθνικές προεκτάσεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Μάλιστα, με τη χθεσινή δήλωση του κύριου Φίλη, η οποία δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα. Υπό μια έννοια, όταν έχεις μια ξεκάθαρη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του συγκεκριμένου υποψηφίου που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε έχεις μια παρέμβαση στα εθνικά θέματα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Αντί λοιπόν να είχαμε μια σφοδρή αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα αντί αυτού είχαμε μια δήλωση του κύριου Φίλη που επιβεβαιώνει στην ουσία ή δικαιολογεί τη στάση του Τουρκικού Προξενείου. Φαίνεται ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει το κόμμα και λιγότερο οι εθνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση».

Η αντιπολίτευση διαγωνίζεται στο ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους

«Αυτό που μπορεί να αποτυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικότερα μετά τις εκλογές αλλά και πριν, είναι πως υπάρχει ένας διαγκωνισμός από την αντιπολίτευση, στο ποιος θα βάλει τους περισσότερους φόρους. Από τη μια είναι λογικό αυτό, διότι αυτά τα οποία έχουν τάξει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, προφανώς θα προέλθουν από την υπερφορολόγηση των πάντων.

Τώρα απέναντι σε όλα αυτά, τα οποία ο κόσμος ακούει με ανησυχία, εμείς προσπαθούμε να επαναφέρουμε την επενδυτική βαθμίδα, να πάει καλά ο τουρισμός ώστε να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρότυπο και μοντέλο που ακολουθούμε.

Η πρόταση της αντιπολίτευση γενικά είναι «να χτυπήσει την αγελάδα που παράγει γάλα». Γιατί αν αρχίσεις και φορολογεί πάλι τις επιχειρήσεις, πάλι τους μικρομεσαίους ή τη μεσαία τάξη και γενικά αυτούς που βρίσκονται στην παραγωγή, τότε νομίζω πως θα χαλάσουμε το μείγμα πολιτικής, που είναι το σωστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως.

Εμείς έχουμε μειώσει αρκετές φορολογίες, τα δικά μας μέτρα, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, τα έχουμε εντάξει στο μεσοπρόθεσμο, που είναι ήδη κοστολογημένα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα συγκεκριμένα νούμερα δεν αμφισβητούνται. Εμείς λέμε κάτι το οποίο μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει σπάσει όλα ταμεία σε σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE