Καλλιακμάνης για εκτέλεση στον Κορυδαλλό| «Χτύπημα της Greek Mafia που δεν έχει εξιχνιαστεί»

Share on:

Τριάντα κάλυκες φέρεται να βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Κορυδαλλό με τα θύματα να πρόκειται για παλιούς γνώριμους των Αρχών με τον έναν εξ αυτών να είναι γνωστός ως «Ράμπο».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφέρθηκε στο περιστατικό σημειώνοντας πως και το δεύτερο θύμα είναι γνωστό στην ΕΛΑΣ. Ο κ. Καλλιακμάνης, μάλιστα, έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και για «χτύπημα της Greek Mafia» πίσω από τη στυγνή εκτέλεση που συντάραξε τον Κορυδαλλό.

«Άνηκαν σε μια συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από ένα χρόνο στη Βοιωτία» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης επισημαίνοντας ότι δεν έχει και τόση σημασία εάν ήταν συμβόλαιο θανάτου ή όχι αλλά να φτάσει η αστυνομία στους ηθικούς αυτουργούς.

Παράλληλα, σημείωσε σχετικά με τους ρόλους που επιτελούσαν τα θύματα, ότι ο δεύτερος δεν ήταν «τόσο σημαντικός» για τους δράστες όσο και ο πρώτος, που βρέθηκε γαζωμένος και νεκρός στο αυτοκίνητό του.

«Έχει βρεθεί υλικό από τις κάμερες» 

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών, παρόλο που είναι αρκετά νωρίς και βρέθηκε καμμένο το τζιπ που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες στον Ασπρόπυργο, είπε πως «κάμερες στο σημείο της δολοφονίας των δύο ανδρών ανοίγουν και σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί υλικό από το τμήμα των ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ οι έρευνες εξελίσσονται μετά τη μεταφορά του καμένου οχήματος διαφυγής των δραστών».

Υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, πως το φερόμενο ως όχημα διαφυγής των δραστών έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

«Το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί και ανθρώπους από την αστυνομία ή από οπουδήποτε αλλού. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες. Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την ελληνική αστυνομία. Έχουμε συλλήψεις. Έχουμε εξιχνιάσεις τέτοιων εγκλημάτων που πριν δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Η υπόθεση Καραϊβάζ

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φερόμενους ως δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και στις έρευνες που συνεχίζονται.

Μιλώντας για τα συμβόλαια θανάτου και τις εκτελέσεις ανθρώπων της νύχτας επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

«Ο ένας σκοτώνει τον άλλο προφανώς για τα πόστα ή για να προλάβει να γίνει στόχος αντίπαλης συμμορίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής αστυνομικός εκφράζοντας την άποψη ότι η ΕΛΑΣ προχωράει με γοργά βήματα στην εξιχνίαση των υποθέσεων. Και όπως σημείωσε είναι βέβαιος ότι «θα έχουμε και άλλες εξιχνιάσεις από τέτοια εγκλήματα».

Σχολίαζοντας τον τρόπο δράσης των εγκληματικών οργανώσεων τόνισε ό,τι «το οργανωμένο έγκλημα ασχολείται με κάθε παράνομη ενέργεια. Τελευταία έχουμε δει ότι ασχολείται και με το λαθρεμπόριο ή εμπόριο καφέ και κάνουν ξέπλυμα χρημάτων».

Γνωστός ως «Ράμπο» το ένα από τα δύο θύματα

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Σοφίας Βέμπο ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο πως οι δράστες χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για το χτύπημά τους ένα μαύρο τζιπ, το οποίο και βρέθηκε καμμένο στην Αθηνών – Κορίνθου. Προτού πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους, όμως, ενημερώθηκαν από δύο μαυροφορεμένους άνδρες για την τοποθεσία των θυμάτων. Μάλιστα, τα δύο θύματα έχουν «βαρύ παρελθόν», με τον έναν εξ αυτών να είναι γνώριμος στις Αρχές ως «Ράμπο».

Η επίθεση έγινε ακριβώς έξω από το σπίτι του οδηγού και, όταν η γυναίκα του άκουσε τους πυροβολισμούς, είδε τον άνδρα της αιμόφυρτο στο αυτοκίνητό του. Ο συνοδηγός κατάφερε να γλιτώσει προσωρινά από την άγρια επίθεση, βρίσκοντας καταφύγιο σε πάρκινγκ διπλανής πολυκατοικίας. Εκεί, οι δράστες τον εντόπισαν από το αίμα του και τον εκτέλεσαν στο ίδιο πάρκινγκ.

Με πληροφορίες του reader


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE