Γαλλία| Το προφίλ του δράστη της επίθεσης σε πάρκο

Share on:

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ανεσί, της μικρής πόλης στη νοτιοανατολική Γαλλία που βρίσκεται στις παρυφές των γαλλικών Άλπεων, μετά και την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (8/6) σε πάρκο από την οποία τραυματίστηκαν έξι άτομα, μεταξύ αυτών και τέσσερα παιδιά.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 32χρονος που μαχαίρωσε παιδιά στα καρότσια τους στην παιδική χαρά, πρόκειται για έναν άνδρα από τη Συρία και αιτούντα ασύλου στη Γαλλία. Οι Αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο της επίθεσης και συνέλαβαν τον δράστη.

Το προφίλ του 32χρονου

Σύμφωνα με το CNEWS, ο νεαρός άνδρας γεννήθηκε το 1991, είναι συριακής υπηκοότητας και έμπαινε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ίδιου μέσου, τακτικά στο γαλλικό έδαφος. Την πρώτη του αίτηση, μάλιστα, στο Ofpra, το Γαλλικό Γραφείο για την Προστασία των Προσφύγων και των Απάτριδων στη Γκρενόμπλ, φέρεται να την υπόβαλλε πριν από 7 μήνες περίπου και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως σημειώνει το ίδιο μέσο, ο Abdalmasih H. πριν φτάσει στη Γαλλία, βρισκόταν στη Σουηδία για 10 χρόνια, όπου ήταν παντρεμένος με μια Σουηδή με την οποία απέκτησε ένα παιδί. Είχε λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα εκεί το 2022 πριν κάνει τη σχετική αίτηση και στη Γαλλία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ο δράστης, ο οποίος είχε δηλώσει Χριστιανός από τη Συρία στον φάκελο της αίτησης ασύλου, φέρεται να φορούσε πάνω του χριστιανικό σταυρό την ώρα των γεγονότων.

Οι έρευνες των Αρχών στη φιλήσυχη πόλη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ήταν τα πραγματικά αίτια που τον οδήγησαν στην αιματηρή επίθεση. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι, μέχρι στιγμής, δεν γίνεται λόγος για τρομοκρατική επίθεση.

Με πληροφορίες του CNEWS


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE