Εθελοντική Αιμοδοσία | Στις 14 Ιουνίου χαρίζουμε ζωή στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Share on:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει μία ιδιαίτερη αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. H ημέρα αυτή, είναι μία ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε και τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά  και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό, σχετικά με την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού, είναι «Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις – Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά» και επικεντρώνεται κυρίως στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τονίζοντας την αναγκαιότητα για τακτική προσφορά αίματος και πλάσματος. To μήνυμα αυτό δημιουργήθηκε για να τονίσει τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και παράλληλα να αναδείξει και να αποτυπώσει το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, που διακατέχει τον εθελοντή αιμοδότη ως μία  συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, που στηρίζουν διαχρονικά το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας διοργανώνει μία ιδιαίτερη αιμοδοσία, με υψηλό συμβολισμό, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου (09.00 πμ – 17.00 μμ), υπό την αιγίδα της A.E. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στην αιμοδοσία θα συμμετάσχουν μέλη της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πολίτες εθελοντές αιμοδότες σε μία πρωτοβουλία, η οποία έχει σκοπό να αναδείξει  την κοινή συστράτευση ανθρώπων που υπηρετούν κοινές ανθρωπιστικές αξίες μέσα από τη συμμετοχή τους σε καθημερινές δράσεις που προάγουν την κοινωνική συνοχή.

Στην εκδήλωση θα δώσει το παρόν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α. ενώ αναμένεται να παρευρεθούν οι Διευθυντές των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της Αττικής ως μια ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης προσφοράς τους ως προς την επίτευξη επάρκειας αίματος, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του SARS-CoV-2, όπου τα αποθέματα αίματος δοκιμάστηκαν από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132146716 και 2132146726 (8/6 έως 10/6 και ώρες 09.00-15.00).

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Πηγή: ygeiamou.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE