Ενίσχυση της Ν.Δ. και της Πλεύσης Ελευθερίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Share on:

Δημοσκόπηση της MRB, το ποσοστό που αφήνει άφωνους τους ερευνητές ειναι η απάντηση στο ερώτημα εάν θέλετε την είσοδο της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή, με το 47,8% των ερωτηθέντων να απαντούν θετικά. Δηλαδή ένας στους δυο συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν “ναι” στην είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο κοινοβούλιο, ενώ ένας στους δυο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν θετικά στο ερώτημα αν θέλουν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στη Βουλή. Οι επίμαχες απαντήσεις οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα των διαρροών απο τον ΣΥΡΙΖΑ προς την Πλεύση και το Μέρα25, με το 23,8% των ερωτηθέντων να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην πρόθεση ψήφου, το double score παραμένει με την ΝΔ να τοποθετείται στο 36,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,6%, κοντά στα ποσοστά δηλαδή που έδειξε και η πρώτη κάλπη. Στην αναγωγή επί του συνόλου τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

ΝΔ: Από 39,2% έως 43,2%

ΣΥΡΙΖΑ: Από 18% έως 22%

ΠΑΣΟΚ: Από 9,9% έως 12,9

ΚΚΕ: Από 6% έως 8%

Πλεύση Ελευθερίας: Από 3,8% έως 5,8%

Νίκη: Από 3,1% έως 5,1%

Ελληνική Λύση: Από 3,4% έως 5,4%

ΜέΡΑ25: Από 1,4% έως 3,4%.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι αποφάσεις του Τσίπρα

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κινηθεί χαμηλότερα από οτι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, τότε η 26η Ιουνίου θα ειναι ημέρα αποφάσεων για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως έχει αφήσει ο ίδιος να εννοηθεί, το εκλογικό αποτελέσμα θα είναι ο παράγοντας που θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE