Έχει Champions League απόψε | Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ στον τελικό της οικονομικής ανισότητας

Share on:

Το τριώδιο των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων ρίχνει αυλαία απόψε στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, όπου η ζάμπλουτη Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την χρεωκοπημένη Ίντερ. Τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία; Τι περισσότερες φορές, ναι.

Η αραβικών (Αμπού Ντάμπι) συμφερόντων νεόπλουτη «κυρία» με τα όλα της Σίτι με ρόστερ που υπερβαίνει το 1 δις ευρώ κόντρα στην κινέζικη «γυναίκα που δεν την θέλει κανείς» Ίντερ που φτάνει στο μισό, είναι και χρεωμένη με 450 εκατ. ευρώ, πωλείται και αγοραστής δεν βρίσκεται.

Τα αφεντικά της Σίτι, της γνωστής οικογενείας των Μαντζούρ απαξίωσαν τελείως το χρήμα και τους κανόνες της UEFA για ισοζύγιο και σκορπούν πετροδόλαρα για ν’ αγοράσουν ό,τι τους αρέσει. Πλήρωσαν και πρόστιμο 60 εκατ. ευρώ για παραβίασης των κανόνων αγοράς στις μεταγραφές. Σιγά το ποσό. Η Ίντερ, που αποσχίστηκε από την Μίλαν το 1908 με πρωτεργάτη τον Ελληνοβενετσιάνο ο έμπορο Ιωάννη Παραμυθιώτη αναγκάστηκε να πουλήσει τον Χακίμι στην πάμπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν και τον Λουκάκου στην Τσέλσι για να επιβιώσει. Ο Λουκάκου ξαναγύρισε. Μετά τον τελικό θα πουλήσει και το πανάκριβο στολίδι της Νικόλα Μπαρέλα.

Αυτά, στην θεωρία. Το χορτάρι, οι Άγγλοι υπερτερούν σε αξία και εικόνα, τους προπονεί ο Καταλανός Πεπ Γκουαρντιόλα των 34 τίτλων στο παλμαρέ του κι ο άνθρωπος που δημιούργησε την τελευταία επανάσταση στο ποδόσφαιρο με την Μπαρτσελόνα και την συνεχίζει στην Αγγλία. Οι Ιταλοί που έφτασαν ανέλπιστα μέχρι τον τελικό, θα επιστρατεύσουν τα διαχρονικά χαρίσματα της φυλής τους, την πονηριά και την άμυνα. Αυτοί την ανήγαγαν σε επιστήμη κι ο αλενατόρε Σιμόνε Ιντζάγκι είναι άξιο τέκνο της σχολής. Παλιά, το ονόμαζαν «κατενάτσιο». Σήμερα, «πούλμαν». Έχει και την ιστορία σύμμαχο, καθότι τρεις φορές σήκωσε την κόπα αυτή, την τελευταία με τον Μουρίνιο το 2010. Οι Άγγλοι θα επιχειρήσουν για πρώτη φορά.

Τα βλέμματα του αχανούς «Κεμάλ Ατατούρκ» στην Πόλη θα είναι καρφωμένα στον Νορβηγό υπεραθλητή Έρλινγκ Χάαλαντ τη Σίτι, ένα σωστό θωρηκτό, που αφήνει πίσω του συντρίμμια τους κεντρικούς αμυντικούς, έχει βάλει ως τώρα 49 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, βοήθησε ώστε η Σίτι να πάρει το νταμπλ στην Αγγλία. Πίσω του, όμως, είναι ο «τροφοδότης λογαριασμός» του, Βέλγος Κέβιν Ντε Μπρόινε, μετρ στο «πάρε – βάλε». Η ίντερ έχει τον αειθαλή Βόσνιο Έντιν Ντζέκο, τον Αργετινό παγκόσμιος πρωταθλητής Λαουτάρο Μαρτίνες, τον Μπαρέλα, τον Μιχιταριάν. Όλοι καλοί, έως πολλοί καλοί, αλλά όχι… τόσο καλοί για να κοντράρουν την Σίτι. Θ’ αρκεστούν στις στατιστικές πιθανότητες, που αναδεικνύει κάθε παιχνίδι, πως μία ή δυο φάσεις θα έχει για γκολ. Αν το καταφέρει, το λόγο θα έχει το «πούλμαν» έξω από την εστία του Ονανά. Θα το σφυρίξει ο Πολωνός Μαρτσίνιακ, ο ρέφερι του τελικού του Μουντιάλ.

Στο ατμοσφαιρικό γεγονός, οι Τούρκοι έχουν στήσει ένα ολόκληρο στόρι προβολής της Πόλης και της ακτογραμμής της με κεντρικό σύνθημα «Go Turkiye». Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τον τελικό θα φτάσουν τα 120 εκατ. ευρώ, θα είναι μία ανάσα για την Πόλη που μαστίζεται ακόμα και με υποσιτισμό.

Τελικός Champions League

«Κεμάλ Ατατούρκ»

Cosmote TV, Mega 22:00)

Μάντσεστερ Σίτι

Έντερσον

Γουόκερ

Ντίας

Ακέ

Στόουνς

Ρόντρι

Μπ. Σίλα

Ντε Μπρόινε

Γκιντογάν

 Γκρίλις

Χάαλαντ

Πρ.: Γκουαρντιόλα

 Ίντερ

Ονανά

Νταρμιάν

Ατσέρμπι

Μπαστόνι

Ντάμφρις

Μπαρέλα

Τσαλχάνογλου

Μικχιταριάν

Ντιμάρκο

Λαουτάρο

Ντζέκο

Πρ.: Σ. Ιντζάγκι

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE