Διαγωνισμός για νέους επιχειρηματίες – Πόσο βιώσιμη είναι η επιχειρηματική ιδέα σου;

Share on:

Νέους και νέες επιχειρηματίες, 18-35 ετών, προσκαλούν το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η Amazing Youth προκειμένου να συμμετάσχουν, έως τις 20 Ιουνίου 2023, στα Βραβεία STARS4SD που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.

Οι επιχειρηματίες καλούνται να μοιραστούν τη δική τους ιστορία βιωσιμότητας και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Στόχος είναι να επιβραβευτούν οι επιχειρήσεις που ενσωματώνουν την αρχή της βιωσιμότητας στις δραστηριότητες, τις λειτουργίες και τις πρακτικές τους, αλλά και να τις βοηθήσουμε να γίνουν ευρύτερα γνωστές, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν με βάση την υιοθέτηση των ακόλουθων πέντε Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs): Παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, ισότητα των φύλων, αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη, μείωση των ανισοτήτων και υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή.
Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 20 Ιουνίου 2023.

Τα βραβεία
Οι δύο νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο πρώτος νικητής θα ταξιδέψει σε χώρα της ΕΕ (ο ακριβής τόπος και χρόνος θα οριστικοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών) προκειμένου να παρακολουθήσει σχετική εκπαίδευση και να έρθει σε επαφή με άλλους νέους επιχειρηματίες από την Ευρώπη, ενώ ο δεύτερος θα παρακολουθήσει 4ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2023, στη Μονεμβάσια. Σημειώνεται, ότι και στις δύο περιπτώσεις όλα τα έξοδα θα είναι πληρωμένα.

Η επιλογή των νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, στην οποία οι τελικοί υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους στην κριτική επιτροπή, σε άλλους επιχειρηματίες αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Επίσης, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάσουν ένα βίντεο με την επιχειρηματική ιστορία τους, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τελικό συνέδριο του Stars4SD, τον Νοέμβριο του 2023, στις Βρυξέλλες.

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο https://network.stars4sd.eu.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE