DZIΗ| Ασφαλιστική εταιρία για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας

Share on:

Τη Γενική Ασφαλιστική DZIΗ, επέλεξε ως κύρια ασφαλιστική εταιρία για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, η ICGB η οποία τον διαχειρίζεται όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου της εταιρίας. Η κύρια ασφαλιστική εταιρία επιλέχθηκε έπειτα από ανοιχτή διαδικασία βάσει του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων της Βουλγαρίας.

Η αντασφάλιση του κινδύνου θα γίνει με τις μεγαλύτερες εταιρίες στη διεθνή αγορά, των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα είναι τουλάχιστον “A-“, σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor’s και AM Best.

Το γενικό ασφάλιστρο για όλους τους τύπους ασφαλιστηρίων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διπλασιασμού της αρχικής περιόδου των 12 μηνών, είναι 2.650.444 ευρώ.

Η πολιτική καλύπτει όλους τους κινδύνους υλικής ζημίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών ατυχημάτων που επηρεάζουν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό και τις διακοπές της λειτουργίας.

Η γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης περιλαμβάνει την ευθύνη για τα προϊόντα, την ευθύνη για τη ρύπανση και την εργοδοτική ευθύνη. Κίνδυνοι που έχουν σχέση με τρομοκρατία, δολιοφθορά, απεργίες, ταραχές, κοινωνικές ταραχές και κακόβουλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής λειτουργίας καλύπτονται επίσης. Υπάρχει επίσης ασφάλιση έναντι ευθύνης τρίτων για τρομοκρατία.

Ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας συνδέεται με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας και τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Κομοτηνής καθώς και με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας στην περιοχή Στάρα Ζαγόρα. Ο διασυνδετήριος αγωγός παραδίδει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με το Μπακού. Οι παραδόσεις αυτές καλύπτουν το 27% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη ευνοϊκών τιμών φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE