4,7 εκατ. ευρώ επένδυσε η MSD σε κλινική έρευνα στην Ελλάδα

Share on:

Το θετικό αποτύπωμα της MSD στην κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον, επιβεβαιώνεται μέσα από το έντυπο Εταιρικής Ευθύνης του 2022 που δημοσίευσε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο εστίασε το 88% των προϊόντων της στην αντιμετώπιση των 20 σημαντικότερων ασθενειών, καθώς και 12,2 δισ. ευρώ σε προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, επενδύθηκαν 4,7 εκατομμύρια ευρώ σε κλινική έρευνα που αφορά σε μελέτες Φάσης I-II-III και IV διπλασιάζοντας τον αριθμό των μελετών Φάσης Ι-ΙΙ-ΙΙΙ και φτάνοντας τις 11 ενεργές μελέτες Φάσης IV.

Επιπλέον, υποστήριξε 25 συλλόγους ασθενών και 20 οργανώσεις, πραγματοποίησε δωρεές σε επιστημονικούς σκοπούς ενώ, με όραμα τη μείωση του καρκίνου του πνεύμονα το 2021 σε συνεργασία με το QualityNet Foundation και τον ΕΟΠΕ υλοποίησε το πρόγραμμα  «Η Υγεία μου, η ζωή μου» και ξεκίνησε μια αντικαπνιστική πρωτοβουλία  στην πλατφόρμα ygeiamouzoimou.gr. Στηρίζει θέματα πολιτικής υγείας, συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο, βοηθά το επιστημονικό έργο των ΙΚΠΙ, ΙΠΟΚΕ και ΙΟΒΕ και στοχεύει στη μείωση κατά 46% μέχρι το 2030 των λειτουργικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και στην προμήθεια του 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2025.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας «Εναρμονιζόμενοι με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αντιμετωπίζουμε ολιστικά τα σχετικά ζητήματα. Καλλιεργούμε μια κουλτούρα ηθικής και διαφάνειας σε όλες μας τις ενέργειες και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες και έργα που παράγουν υπεραξία για την κοινωνία και τους ανθρώπους».

Πηγή: naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE