Μαγνησία| Νεκρός ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό

Share on:

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό Χρήστος Τρικαλινός.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonota.news, συγγενείς του τον εντόπισαν νεκρό, καθισμένο στην καρέκλα του γραφείου του, αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής για τρεις ημέρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και εκτιμάται ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Τρικαλινός

Ο Χρήστος Τρικαλινός γεννήθηκε το 1946 στον Βόλο. Σπούδασε Φυσική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 1981 έως το 2013 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο 1981-2006 στο Τμήμα Φυσικής και την περίοδο 2006-2013 στο Τμήμα Μεθοδολογίας και Ιστορίας των Επιστημών. Πέρασε από όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, από Επιμελητής έως Καθηγητής.

Είχε γράψει 4 πανεπιστημιακά εγχειρίδια, ένα εκλαϊκευτικό βιβλίο φυσικής και συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων φυσικής για το Λύκειο. Δημοσίευσε πολλά άρθρα γενικού ενδιαφέροντος στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της χώρας.

Μετέφρασε 2 λογοτεχνικά βιβλία από τα ρωσικά. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Α.Ε.Ι. από το 1998 έως το 2004. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων και θεματοδότης σε θέματα Φυσικής.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2013 και από το 2014 ήταν Ομότιμος Καθηγητής.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE