Κορκίδης| Να επωφεληθούμε από τα προνόμια των Κινέζων στο Πειραιά

Share on:

Την άποψη πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την υπεραξία που θέλει να αποκτήσει η Κίνα στον Πειραιά προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, εξέφρασε σε συνέντευξη του στη ValueNews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον κο Κορκίδη η συνεργασία θα πρέπει να λειτουργεί αμφίδρομα, με πλεονεκτήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τον Έλληνα καταναλωτή.

Σχολιάζοντας την αγοραστική κίνηση το διάστημα του Πάσχα, ο πρόεδρος ανέφερε πως κατάφεραν να φθάσουν τον στόχο τους και να ξεπεράσουν το τζίρο του 1,5 δισ. του 2019.

Ειδικότερα:

«Δεχόμαστε μια επίθεση φιλίας τον τελευταίο καιρό. Η Κίνα επανεκκινεί μετά τη περίοδο της πανδημίας, είναι μια μεγάλη οικονομία, είναι ουσιαστικά η πηγή όλου των καταναλωτικών προϊόντων. Στη χώρα μας βρίσκεται σε μια γεωπολιτική θέση που της δίνει διαβατήριο για να μπουν τα εμπορεύματα της στην Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Προσπαθούμε λοιπόν και εμείς από τη μεριά μας να εκμεταλλευτούμε αυτή την υπεραξία που θέλει να πάρει η Κίνα από τον Πειραιά για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Να λειτουργεί αμφίδρομα, να μπορούμε και εμείς να έχουμε κάποια πλεονεκτήματα. Να μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να παίρνει φθηνότερα τα προϊόντα που έρχονται.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ευρύτητα του πεδίου συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων τη εν λόγω επαρχίας της Κίνας και επιχειρήσεων του Πειραιά, γεγονός που θα επιτρέψει το προσεχές διάστημα, την ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.»

Αγοραστική κίνηση το Πάσχα

«Κινήθηκε αρκετά ικανοποιητικά αν λάβουμε υπόψιν μας και την μικρή διάρκεια που έχει και την μεγάλη ένταση στην αγορά. Φοβόμασταν πως η ακρίβεια θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό, όμως όπως είδαμε όλοι από την μεγάλη έξοδο του Πάσχα δεν νομίζω ότι επηρέασε όσο πιστεύαμε.
Εμείς καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας, ξεπεράσαμε το τζίρο του 1,5 δισ που ήταν το 2019. Αναμένουμε και τα στατιστικά στοιχεία στις 15 του μήνα ώστε να δούμε ποιοι κλάδοι δούλεψαν περισσότερο.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE