Κογιουμτσής| Αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση μη μισθολογικού κόστους και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος

Share on:

“Eίμαστε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιατί αυτό διαχέεται ουσιαστικά στην αγορά, αλλά παράλληλα θα πρέπει να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος”, επισήμανε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, στην ενημερωτική εκπομπή “Restart” του τηλεοπτικού σταθμού Attica Tv (4/5/2023).

Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε ακόμη ότι πρέπει να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για να δοθεί μία “ανάσα” στους μικρομεσαίους.

Όσον αφορά στα χρήματα που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε επιχειρήσεις, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε ότι τα πρώτα 11 δισ. ευρώ έλαβαν 150 επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημαντική διεύρυνση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ μικρών και μεγάλων.

“Ζητήσαμε να δημιουργηθούν clusters ώστε να μοιραστούν τα χρήματα και σε μικρές επιχειρήσεις, αυτό όμως δεν έγινε, άρα τα χρήματα θα οδηγηθούν σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κογιουμτσής στάθηκε στο τραπεζικό σύστημα, το όποιο όπως εξήγησε παραμένει ερμητικά κλειστό για το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός παραγωγικού χάρτη στη χώρα μας.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE