Διαδήλωση Βορειοηπειρωτών για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

Share on:

Ρεπορτάζ Γεωργία Ζιαγάκη

Ειρηνική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αλβανική πρεσβεία, με κύριο αίτημα την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ομογενής δήμαρχος Χειμάρρας, εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση μετά την από απόφαση των δικαστικών Αρχών της Αλβανίας που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 22/5.

Η Αλβανική Πρεσβεία από μεριά της, όπως αναφέρει σε δήλωση του στη ValueNews.gr ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ Γιώργος Τζομάκας, δεν δέχθηκε να τους συναντήσει, ώστε να παραδώσουν γραπτώς τα αιτήματα τους.

Αναλυτικότερα με τη δήλωση του κύριου Τζομάκα:

«Εχθές το απόγευμα 6 η ώρα συγκεντρώθηκε πλήθος συμπατριωτών μας Βορειοηπειρωτών, μετά από έκκληση της ένωσης Χειμαρριωτών για να διαδηλώσουμε ειρηνικά μπροστά στην Αλβανική Πρεσβεία.

Κύριο αίτημα μας είναι να αποφυλακιστούν οι δυο άδικα κρατούμενοι από το καθεστώς Ράμα. Κάνουμε λόγο για τον Φρέντι Μπελέρη, τον ψηφισμένο και εκλεγμένο πρόεδρο της Χειμάρρας και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκοβέση , ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως έχει προβλήματα υγείας και προσφάτως έχει πραγματοποιήσει μεταμόσχευση στην καρδιά.

Ο κόσμος έδωσε το παρόν, υπήρξε πλήθος κόσμου. Διαδηλώσαμε ειρηνικά με συνθήματα υπερ της απελευθέρωσης των δυο κρατουμένων.

Η Αλβανική Πρεσβεία από μεριάς της δεν είχε την φιλοτιμία να μας δεχθεί μέσα, ώστε να παραδώσομε γραπτώς τα αιτήματα μας. Εμείς στη συνέχεια τα τοιχοκολλήσαμε στην είσοδο της πρεσβείας.

Από εδώ και πέρα σύμφωνα πάντοτέ και με τις κινήσεις της Αλβανικής πλευράς και εμείς θα σχεδιάσουμε τις περεταίρω αντιδράσεις μας και με ειρηνικές διαδηλώσεις αλλά και με προσφυγή στους διεθνής οργανισμούς, στα διεθνή forum. Περιμένουμε την έντονη διαμαρτυρία και την έντονη πίεση από ελληνικής πλευράς, του Υπουργείου Εξωτερικών της κυβέρνησης για να μπορέσουμε να πιέσουμε όλοι μαζί τον κύριο Ράμα γιατί στην ουσία εκείνος είναι αυτός που αποφασίζει για όλα, δεν υπάρξει ανεξάρτηση δικαιοσύνη στην Αλβανία.»

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE