Χαλκίδα| «Μαθητής στο ΕΠΑΛ έκοψε δάχτυλο συμμαθητή του»

Share on:

Αγριο ξύλο μεταξύ μαθητριών στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας για… ένα αγόρι με αποτέλεσμα μία 15χρονη έπεσε λιπόθυμη στο προαύλιο. Ολα ξεκίνησαν όταν μία μαθήτρια από άλλο σχολείο εισέβαλε στο προαύλιο του επαγγελματικού λυκείου και άρχισε να γρονθοκοπεί μία συνομήλική της. Φαίνεται πως δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό βίας στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ και πηγές από το σχολείο το επιβεβαιώνουν υποστηρίζοντας πως «είμαστε εκτεθειμένοι στην οργή των παιδιών», αποκαλύπτοντας μάλιστα πως υπήρξε περιστατικό με μαθητή που δάγκωσε και έκοψε δάχτυλο συμμαθητή του!

«Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, δικιά μας μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε από ομάδα μαθητών άλλου ΕΠΑΛ. Το βίντεο το δημοσιοποίησε τώρα συγκεκριμένο άτομο για κάποιους λόγους. Το περιστατικό με δύο αγόρια που έπαιξαν ξύλο πριν ένα μήνα έγινε σε άλλο ΕΠΑΛ. Τα επεισόδια είναι καθημερινά. Το υπουργείο πρέπει να επιβάλλει αυστηρότερες ποινές γιατί είμαστε εκτεθειμένοι στην οργή των παιδιών. Το περιστατικό στο οποίο μαθητές πέταξαν καρέκλες σε καθηγητή και μαθητής δάγκωσε και έκοψε κομμάτι από δάχτυλο άλλου μαθητή έγινε στο εργαστηριακό κέντρο και υπάρχει έρευνα», αναφέρουν κύκλοι του ΕΠΑΛ στον ALPHA.

«Μαθητής δάγκωσε και έκοψε μέρος από το δάχτυλο άλλου μαθητή – Φοβούνται όλοι να μιλήσουν»

Μητέρα μαθητή στο ΕΠΑΛ αποκάλυψε πως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της κοπέλας που έγινε «γύρω από τα γραφεία των καθηγητών» δεν έγινε κλήση στην Αστυνομία και μιλώντας στον ALPHA αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς που έγινε «με τσακωμό και μπουνιές δύο μαθητών. Στον έναν σκίστηκε το φρύδι», με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να αλλάξει σχολείο. «Και άλλη μητέρα μου είπε ότι πήγε το παιδί της εκεί και του έκαναν bullying, το χτυπούσαν, του είχαν βγάλει και σουγιά. Το πήρε και το πήγε σε άλλο σχολείο. Της είπε να κάνει καταγγελία αλλά αρνήθηκε για να μην στιγματιστεί το παιδί της».

Η μητέρα αποκάλυψε και άλλο περιστατικό βίας όπου δύο μαθητές πιάστηκαν στα χέρια, έριξαν μία καρέκλα στο κεφάλι καθηγητή και ο ένας έκοψε το δάχτυλο του άλλου δαγκώνοντάς το στο σημείο όπου ξεκινάει το νύχι: «οι καθηγητές δεν ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. και το πήγαν στο νοσοκομείο». Η γυναίκα ισχυρίζεται πως «φοβούνται όλοι οι γονείς να μιλήσουν, φοβούνται και τα παιδιά. Οι καθηγητές ζουν στον δικό τους πλανήτη και φοβούνται να μιλήσουν. Ξέρετε πόσοι καθηγητές έχουν διοριστεί σε αυτά τα ΕΠΑΛ και προτιμούν να μην δουλέψουν; Η αναρχία στα ΕΠΑΛ υπήρχε πάντα αλλά φέτος έχουν γίνει πιο τραγικά τα πράγματα».

Με πληροφορίες του reader


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE