Παρίσι | Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο «Black Rock»

Share on:

Κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που οργανώθηκαν για την τροποποίηση του συνταξιοδοτικού νόμου του Εμανουέλ Μακρόν, την Πέμπτη, οι διαδηλωτές εισέβαλαν βίαια στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο της αμερικανικής εταιρείας «Blackrock» στο Παρίσι

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν διαδηλωτές να εισέρχονται στο κτίριο γραφείων «Centorial» κοντά στην Όπερα Γκαρνιέ, κρατώντας κόκκινες φωτοβολίδες και εκτοξεύοντας καπνογόνα. 

Περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων, μπήκαν στο ισόγειο του κτιρίου, φώναξαν αντιμεταρρυθμιστικά συνθήματα και βγήκαν έξω μετά από δέκα λεπτά. 

«Το νόημα αυτής της ενέργειας είναι πολύ απλό. Πήγαμε στα κεντρικά γραφεία της «Blackrock» για να τους πούμε: τα λεφτά των εργαζομένων, για τις συντάξεις μας, τα παίρνουν», δήλωσε ο Ζερόμ Σμιθ, εκπρόσωπος του γαλλικού συνδικάτου SUD, αναφέρει το CNN. 

Η εταιρεία «Blackrock» αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός αυτό. 

Η Blackrock είναι μια αμερικανική διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1988, αρχικά ως διαχείριση κινδύνων και θεσμική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος. Με πολλούς δείκτες, αυτή είναι μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο. 

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, σε σύνολο 3.900 εταιρειών στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, η «Blackrock» είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος σε 1.662 από αυτές. 
Περισσότεροι από 23,5 εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι εξαρτώνται από αυτές τις εταιρείες. Η «Blackrock» είναι επίσης μέτοχος σε τουλάχιστον 438 εταιρείες του δείκτη S&P 500, ο οποίος περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες 500 εταιρείες στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν πάνω από το 80 τοις εκατό του συνολικού κεφαλαίου αγοράς αυτού του δείκτη. 

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE