Πάτρα | Δίνανε κλεμένα νεογέννητα κοτοπουλάκια ως πασχαλινό δώρο

Share on:

«Προχθές βρέθηκαν ζωντανά κοτοπουλάκια ακόμα και μέσα σε κάδους απορριμμάτων. Τα είχαν πετάξει μέσα σε ένα κουτί» λέει η Αλεξάνδρα Δημοπούλου

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο στην εποχή μας, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι είναι χαριτωμένο να δωρίσουν για το Πάσχα… νεογέννητα κοτοπουλάκια.

Σε λαϊκή του Σαββάτου μάλιστα, στην Πάτρα, βρέθηκαν προς πώληση 360! Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις ενώ  σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.785.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Αλεξάνδρα Δημοπούλου,  σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων για θέματα προστασίας ζώων και γνωστή φιλόζωη,  «Κάθε Πάσχα, σε λαϊκές και υπαίθριες αγορές πωλούνται νεογέννητα κοτοπουλάκια σαν να πρόκειται για αντικείμενα, ίσως και χειρότερα από αντικείμενα γιατί μία καρέκλα την προσέχουν περισσότερο. Αγοράζονται πάμφθηνα και δεν υπολογίζεται τίποτα.

Τα περισσότερα από αυτά πεθαίνουν, έρχονται στη ζωή μόνο και μόνο για να τυραννηθούν και να πεθάνουν. Τα περισσότερα δε μπορούν να επιβιώσουν. Κάποιοι τα παίρνουν για εκμετάλλευση και άλλοι γιατί θεωρούν ότι πρόκειται για ένα ωραίο παιχνίδι. Κάποιοι τα βρίσκουν χαριτωμένα, αρκετοί τα αγοράζουν για τα παιδιά τους για το Πάσχα. Άλλοι τα αγοράζουν για το κτήμα τους.

Προχθές βρέθηκαν ζωντανά κοτοπουλάκια ακόμα και μέσα σε κάδους απορριμμάτων. Τα είχαν πετάξει μέσα σε ένα κουτί.

Σε λαϊκή αγορά στα Ζαρουχλέικα, βρέθηκαν 360 περίπου νεογέννητα κοτοπουλάκια. Η αστυνομία έκανε άριστα τη δουλειά της και συνεργάστηκε και με φιλοζωικές προκειμένου να βρούμε πού θα τα πάμε. Βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που ανέλαβαν η φροντίδα τους, μήπως και σωθούν κάποια και ζήσουν καλά. Όπως άκουσα πρόκειται για κοτοπουλάκια μηχανής, έτσι μου είπαν. Οι κότες δηλαδή γίνονται μηχανή.

Δεν είναι από κάποια φάρμα, η από κάποιον που έχει κάποιες κοτούλες στον κήπο του. Είναι από εταιρείες που κάνουν παραγωγή. Αυτά τα κοτοπουλάκια δεν επιβιώνουν γιατί η φύση τα θέλει κοντά στη μητέρα τους, προστατεύονται έτσι. Οι περισσότεροι δε ξέρουν ούτε πώς να τα ταΐσουν. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα». 

Πηγή : thebest.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE