Βορίδης προς ΣΥΡΙΖΑ| «Υιοθετείτε επιχειρηματολογία των ναζιστών»

Share on:

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά τα σφοδρά πυρά που δέχεται για την τροπολογία που φιλοδοξεί να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη, με τον Μάκη Βορίδη να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας των ναζιστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα που μίλησε «θεσμικές ακροβασίες και ερασιτεχνισμούς που αποτελούν τους καλύτερους χορηγούς της ακροδεξιάς» και για «θεσμική αποκοτιά με ολέθρια αποτελέσματα» σχολίασε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται με μοναδικό γνώμονα τις εκλογές.

«Σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις στο αντισύστημα και στη θολούρα των αγανακτισμένων» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε ότι ο ισχυρισμός που ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία των ναζιστών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα, να είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τον παραιτηθέντα Χρήστο Τζανερρίκο, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι έγινε προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση και πως ήταν θεμιτή, κανονική και επιβαλλόμενη.

Ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία να συνταχθεί στο στρατηγικό στόχο θωράκισης της δημοκρατίας και διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν στηρίζει την τροπολογία.

«Οι δυο προτάσεις έχουν κοινή στρατηγική στόχευση. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί δεν την ψηφίζετε; Έστω με τις επιφυλάξεις σας. Καταλήγουμε να ακυρώνουμε τη στρατηγική επειδή έχουμε νομικές διαφωνίες;» διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται στη στόχευση να προσεγγίσει ένα «θυμωμένο» και «οργισμένο» ακροατήριο που θέλει με την ψήφο του να τιμωρήσει και να «πονέσει» το σύστημα.

«Γιατί θυσιάζετε τη στρατηγική στόχευση; Όλοι μαζί έπρεπε να πούμε ότι οι εγκληματίες δεν μπορούν να παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς και τα πολιτικά κόμματα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος σχολιάζοντας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του ζητήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου να λάβει απόφαση εντός του τριημέρου που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

Με πληροφορίες της cnn


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE