Πως το κόμμα Κασιδιάρη πιέζει το πολιτικό σύστημα

Share on:

H περίπτωση Κασιδιάρη απασχολεί περισσότερο την κυβέρνηση από ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.
Και αυτό διότι θεωρούμε ότι είναι ένας ρυθμιστικός παράγοντας του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα που μπορεί να καθορίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ και κατ’ επέκταση το μέλλον του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Φαίνεται οξύμωρο, αλλά ένα κόμμα που δεν είναι στη Βουλή μπορεί να αλλάξει το σκηνικό τα επόμενα χρόνια.
Αιτία είναι η απροσδιόριστη αντισυστημική ψήφος που μεγάλωσε και έγινε κίνημα στα χρόνια της πανδημίας, στα χρόνια της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και τώρα πρόσφατα εκτινάχθηκε με το δυστύχημα στα Τέμπη. Η αντισυστημικοί ψηφοφόροι έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και είτε απέχουν είτε πάνε σε πιο δραστικές πολιτικές λύσεις όπως η περίπτωση Κασιδιάρη.

Θα μεγαλώσει η αντισυστημική ψήφος τα επόμενα χρόνια

Η πρόβλεψή μας είναι ότι εάν συνεχιστεί να μην θίγονται τα κακώς κείμενα στην ασφάλεια, στην λαθρομετανάστευση, στην τήρηση των νόμων και των θεσμών, όσο υπάρχει ακρίβεια και αντιξοότητες και όσο συνεχίζεται ένα μεγάλο αλισβερίσι μεταξύ εκδοτικών συμφερόντων και πολιτικών αλλά και το πάρτι με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, τόσο αυτό το ρεύμα θα μεγαλώνει.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος είτε με αυτοδυναμία της ΝΔ είτε με συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η αντισυστημική ψήφος θα δυναμώσει το επόμενο διάστημα, άρα εάν μπει το Εθνικό κόμμα «Έλληνες» στη Βουλή, μέσα σε 2 χρόνια μπορεί να έχει και διψήφια ποσοστάδηλαδή πάνω από 10%…

Τη Μεγάλη Δευτέρα η πρόσθετη διάταξη

Επειδή, λοιπόν, όλα που μπορούν να γίνουν στο μέλλον κρίνονται σε μία απόφαση του Άρειου Πάγου, η κυβέρνηση την Δευτέρα θα φέρει πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να μην υπάρξει παραθυράκι στην προσπάθεια να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη.
Και μόνο ότι δημιουργείται πρόσθετη πράξη σημαίνει πόσο ανεπαρκής ήταν ο νόμος που σχεδιάστηκε αρχικά.
Ωστόσο, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η Βουλή φέρνει έκτακτη πρόσθετη διάταξη για να αποτρέξει την είσοδο ενός κόμματος που θα μπει στην επόμενη βουλή. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα κόμματα σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία…

Εκδοτική κόντρα λόγω Κασιδιάρη

Η περίπτωση Κασιδιάρη, μάλιστα, δεν έχει δημιουργήσει αναστάτωση μόνο στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στο εκδοτικό.
Η εφημερίδα «Δημοκρατία», επιρροής του προέδρου της ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη, σε εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρθηκε σε φημολογούμενες σχέσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο και αδερφό του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που, είναι ο επίδοξος αρχηγός του κόμματος Κασιδιάρη.
«Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη, ο οποίος επίσης στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ήταν η αναφορά του που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μαρινάκη.
Σε άλλη παράγραφο το άρθρο τονίζει την ισχυρή σχέση που έχει η Ντόρα Μπακογιάννη με την οικογένεια Κανελλόπουλου και ιδίως με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο.
Κάτι που με επιστολή της στην εφημερίδα διέψευσε.
Επίσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα ζητώντας επανόρθωση άμεσα.
Στο εξώδικό του ο ισχυρός εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ΜΜΕ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με κανένα κόμμα της άκρας Δεξιάς, πόσο μάλλον με τη Χρυσή Αυγή.


www.bankingnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE