Μακελειό στο Αμβούργο| Ένα αγέννητο μωρό μεταξύ των επτά θυμάτων

Share on:

Επτά άνθρωποι ανάμεσά τους και ένα αγέννητο μωρό σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στη γερμανική πόλη του Αμβούργου, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ένοπλος άνδρας φέρεται να ήταν ο 35χρονος Philipp F πρώην μέλος της θρησκευτικής κοινότητας, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είναι πρώην μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που έφυγε οικειοθελώς από την κοινότητα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αλλά προφανώς όχι με καλές σχέσεις», δήλωσε ο Thomas Radszuweit, επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας του Αμβούργου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς. Επίσης, μία εγκυμονούσα επτά μηνών δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά από τον ένοπλο άνδρα με αποτέλεσμα το έμβρυο να πεθάνει αλλά η ίδια να ζήσει. Όλοι οι νεκροί ήταν Γερμανοί υπήκοοι. Επίσης, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Ο 35χρονος δράστης

Ο δράστης φέρεται να έδρασε μόνος του ανοίγοντας πυρ από ένα παράθυρο, όπως φαίνεται σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης ήρθε στις 21:04 τοπική ώρα (20:04 GMT) την Πέμπτη, όπου αναφέρθηκαν πυροβολήθηκαν στο κτίριο στην οδό Deelböge, στην περιοχή Gross Borstel, είπε η αστυνομία. Ο ύποπτος που είχε άδεια οπλοκατοχής- μετά τους πυροβολισμούς έτρεξε προς τον πρώτο όροφο καθώς τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί όμως εκείνος έδωσε τέρμα στη ζωή του.

Η αστυνομία γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη

Η αστυνομία στο Αμβούργο είχε λάβει μια ανώνυμη πληροφορία πριν από δύο μήνες σχετικά με τον 35χρονο δράστη, ωστόσο η μετά από έρευνα που πραγματοποίησε δεν εντόπισε λόγους ανησυχίας και έτσι δεν του κατέσχεσαν το όπλο.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE