Η φιέστα του αιώνα στο Μπουένος Άιρες για τον Μέσι και την παρέα του | 2-0 τον Παναμά (vid)

Share on:

Απίθανο πάρτι στο ανανεωμένο «Μονουμεντάλ» που υποδέχθηκε τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του σε μία μέρα που θα μείνει αξέχαστη σε κάθε Αργεντίνο.

Το ότι το ποδόσφαιρο και η εθνική ομάδα της Αργεντινής είναι τρόπος ζωής στη χώρα του τανγκό δεν αποτελεί είδηση. Είναι γεγονός. Τρεις μήνες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του επέστρεψαν στην πατρίδα για φιλικό αγώνα με τον Παναμά, και αυτό που έζησαν, σε μία φιέστα άνευ προηγουμένου στο ανανεωμένο «Μονουμεντάλ», δύσκολα μπορεί να περιγραφεί.

Περισσότερος από 85.000 κόσμος γέμισε ασφυκτικά την έδρα της Ρίβερ Πλέιτ ενώ από το πρωί οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες ήταν γεμάτοι από κόσμο που παραληρούσε για την «αλμπισελέστε». Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20:30 τοπική ώρα, ωστόσο οι εκδηλώσεις στο γήπεδο άρχισαν τουλάχιστον πέντε ώρες πριν και φυσικά δεν τελείωσαν με τη λήξη του ματς.

Όσο για το παιχνίδι, η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν οι ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο, με το περίφημο πια «Muchachos» να δονεί την ατμόσφαιρα και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους από τη συγκίνηση.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, αυτά των Μέσι και Εμιλιάνο Μαρτίνες στους οποίους εστίασε περισσότερο και η κάμερα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Αργεντινή νίκησε με 2-0 τον Παναμά χάρη σε γκολ των Αλμάδα και Μέσι ο οποίος σκόραρε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και έφτασε τα 800 γκολ καριέρας. 701 με Μπαρτσελόνα και Παρί ενώ έχει 99 με το εθνόσημο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE