Μarket Pass| Μέσα στις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις

Share on:

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το άνοιγμα της πλατφόρμας του Μarket Pass μέσω του vouchers.gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ. Η φοροτεχνικός Αθανασία Τσολάκη μίλησε στις «Συνδέσεις» για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι αναφέροντας ότι το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 20/2 θα έχει ανοίξει η εφαρμογή.

Όπως δήλωσε το σχετικό οικονομικό βοήθημα αφορά περίπου 8 εκατ. δικαιούχους και οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τους κωδικούς του Τaxisnet, τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και να δηλώσουν έναν λογαριασμό τραπέζης (ΙΒΑΝ). Πέραν αυτών, κανένα άλλο δικαιολογητικό δεν είναι απαραίτητο.

Tο Market Pass θα δοθεί είτε με την μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. H άυλη κάρτα θα παραμείνει ενεργή μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης ενώ μπορούν να το δαπανήσουν όπου επιθυμούν.

Μονομελές νοικοκυριό θα επιδοτείται με 22 ευρώ το μήνα, οι έγγαμοι χωρίς παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί με 32 ευρώ, ενώ ζευγάρι με ένα παιδί και μονογονεϊκές με 2 θα λαμβάνουν ενίσχυση 42 ευρώ το μήνα.

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους καταναλωτές έως τις 3 Μαρτίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για τη χορήγηση του Market Pass, το ετήσιο εισόδημα ορίζεται στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειεςπροσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για εξαρτώμενο μέλος, ενώ η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τα μονομελή νοικοκυριά και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE