Αργεντινή | Μετανάστευση χιλιάδων εγκύων από τη Ρωσία στο Μπουένος Άιρες

Share on:

Κύμα οργανωμένης φυγής στην Αργεντινή για χιλιάδες έγκυες Ρωσίδες καταγράφει το περιοδικό Spiegel, αναμεταδίδοντας πληροφορίες από την εφημερίδα «La Nación».

Χθες, Σάββατο, η «La Nación» ανέφερε, επικαλούμενη κύκλους ασφαλείας, ότι ελέγχεται εάν ένα εγκληματικό δίκτυο κρύβεται πίσω από τον τουρισμό γεννήσεων στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, έγγραφα μετανάστευσης και μετρητά κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια στη συνοικία Puerto Madero του Μπουένος Άιρες.

Μόνο την Πέμπτη, 33 έγκυες Ρωσίδες έφτασαν στο Μπουένος Άιρες με την ίδια πτήση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «La Nación», 83 γυναίκες από τη Ρωσία προσγειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες την Παρασκευή, 16 από τις επιβάτες ήταν έγκυες. 

«Κάτι είναι περίεργο όταν οι έγκυες γυναίκες έρχονται στην 34η εβδομάδα. Οπότε υποψιαζόμαστε ότι δεν θέλουν απλώς να κάνουν διακοπές», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας μετανάστευσης της Αργεντινής, Florencia Carignano.

«Γίνεται έρευνα για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές τις συμμορίες που φέρνουν άνδρες και γυναίκες εδώ. Είναι μια επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων», είπε η Carignano.

Είναι αλήθεια ότι οι ξένες γυναίκες δεν απαγορεύεται να έρχονται στην Αργεντινή για να γεννήσουν το παιδί τους, εξήγησε. Ωστόσο, θα χρειάζονταν ειδική βίζα για να το κάνουν.

Περίπου 10.500 έγκυες γυναίκες ήρθαν στην Αργεντινή από τη Ρωσία πέρυσι, περίπου 5.800 από αυτές ήταν στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. 

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι πάνε εκεί να γεννήσουν επειδή τα παιδιά που γεννιούνται στην Αργεντινή λαμβάνουν αυτόματα υπηκοότητα εκεί.

Ως γονείς ενός παιδιού από την Αργεντινή, τα ζευγάρια από τη Ρωσία μπορούν επίσης εύκολα να υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα. Ένα αργεντίνικο διαβατήριο θεωρείται ελκυστικό:: οι Αργεντινοί πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν σε περισσότερες από 160 χώρες χωρίς βίζα. Μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η είσοδος σε άλλες χώρες, όπως η ΕΕ, έχει γίνει πιο δύσκολη για τους Ρώσους πολίτες.

Σύμφωνα με το BBC, κυκλοφορούν πακέτα για είσοδο εγκύων στην Αργεντινή. Κάποια περιλαμβάνουν μαθήματα ισπανικών, παραλαβή από το αεροδρόμιο και εκπτώσεις στα «καλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Αργεντινής». Οι τιμές ξεκινούν από 5.000 δολάρια, αλλά μπορούν να φτάσουν έως και 15.000 δολάρια ή περισσότερο για ένα πακέτο “Πρώτης Θέσης”.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE