Νέο app καταγγελιών για τους καταναλωτές | Την Τετάρτη η παρουσίαση

Share on:

Σε παρουσίαση την Τετάρτη του νέου app υποβολής καταγγελιών από τους καταναλωτές και του κώδικα δεοντολογίας για την αντιμετώπιση των πλασματικών εκπτώσεων, θα προχωρήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και ο Διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κ. Χαράλαμπος Μελισσινός.

-Η νέα πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών από τους καταναλωτές kataggelies.mindev.gov.gr

-και ο νέος κώδικας δεοντολογίας – πρακτικός οδηγός για την αντιμετώπιση του φαινομένου των πλασματικών εκπτώσεων.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κ. Παπαθανάσης παρότι υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου, το υπουργείο επεξεργάζετε έναν άλλο μηχανισμό που θα παίρνει την τιμή των τελευταίων 30 ημέρων του προϊόντος. Η τιμή θα ορίζεται ως η τιμή από όπου θα αρχίζει η έκπτωση του προϊόντος.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Όπως γίνονται τώρα έλεγχοι στα προϊόντα, παρακολουθούμε και ελέγχουμε τις τιμές, έτσι θα κάνουμε και στο μέλλον. Θα πηγαίνουμε και θα ανατρέχουμε 30 ημέρες πριν, θα βρίσκουμε τις τιμές που έχει ένα προϊόν και στη συνέχεια επί των τιμών αυτών θα τίθενται οι εκπτώσεις. Θα είναι ένας επιπρόσθετος μηχανισμός στον υφιστάμενο μηχανισμό που έχουμε σήμερα».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE