Μητσοτάκης | Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

Share on:

«Μολονότι γίναμε μάρτυρες πολλών εντάσεων στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία». Τη διαβεβαίωση αυτή την έδωσε στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τον Φαρίντ Ζακάρια στο World Economic Forum του Νταβός, όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις τουρκικές αντιδράσεις για το Καστελόριζο.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, λέγοντας ότι «πρέπει να μπορούμε σαν λογικοί ενήλικες να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε τα βασικά μας προβλήματα».Είπε επίσης ότι δεν «δεν προκαλείς τους γείτονες σου, κρατάς ανοιχτούς τους διαύλους και δεν εργαλειοποιείς την εξωτερική πολιτική σου για εσωτερικούς λόγους – δεν είναι καλή προσέγγιση αυτή καθώς δηλητηριάζεις την κοινή γνώμη».Ο ίδιος επέμεινε στο θέμα, δίνοντας το εξής παράδειγμα: «Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν απειλή για την τουρκική ηπειρωτική χώρα κι όχι η τουρκική ηπειρωτική χώρα για τα ελληνικά νησιά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την περίπτωση της Κύπρου;».

Πρόσθεσε δε ότι μετά τις εκλογές, που θα γίνουν περίπου την ίδια περίοδο και στις δύο χώρες, «υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την ένταση, να δουλέψουμε πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με πολιτισμένο τρόπο. Δεν χρειάζονται απειλές ή άλλες προκλητικές ενέργειες».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE