Γερμανία | Γερμανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έκαψαν περισσότερες από 17 εκατομμύρια μάσκες για τον κορονοϊό

Share on:

Οι Γερμανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έκαψαν περισσότερες από 17 εκατομμύρια μάσκες για τον κορονοϊό, οι οποίες αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας επικρίθηκε έντονα για την αγορά εκατομμυρίων μασκών, ξοδεύοντας έξι δισεκατομμύρια ευρώ ενώ όλος ο κόσμος τις αναζητούσε. 

Οι υπουργοί κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν προσωπικές συνδέσεις για να εξασφαλίσουν αγορές, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Ο πρώην υπουργός Υγείας JensSpahn δικαιολόγησε τις ενέργειες υποστηρίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη εφοδιασμού. 

Τώρα όμως οι Γερμανοί αναζητούν τρόπους να «ξεφορτωθούν» περίπου 730 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και 60 εκατομμύρια FFP-2, που είχαν λήξει στα τέλη του περασμένου έτους. 

Μέχρι στιγμής η πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχει καταστρέψει περίπου 6,1 εκατομμύρια μάσκες, ενώ συνολικά 5,5 εκατομμύρια έχουν καεί στην πολιτεία της Σαξονίας. 

Οι πολιτείες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας πέταξαν πέντε εκατομμύρια, αντίστοιχα 656 χιλιάδες μάσκες. 

Περίπου 11 χώρες έχουν ανακοινώσει ότι δεν έχουν πετάξει ακόμη τις μάσκες, αλλά έχουν σχέδια να το κάνουν τους επόμενους μήνες. 

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE