Ελευθεριάδου | Κίνηση αποπροσανατολισμού η επίθεση της Ν.Δ. στο πρόσωπό μου

Share on:

Ως κίνηση αποπροσανατολισμού από τις υποθέσεις που βαραίνουν (Πάτση, Χειμάρα) την Κυβέρνηση, χαρακτήρισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, το ζήτημα παραίτησής της που έθεσε το κυβερνών κόμμα με αφορμή τα 55 εντάλματα πληρωμών προς τον ΕΦΚΑ που σχετίζονται με την επαγγελματική ιδιότητα της κας Ελευθεριάδου.

Σε συνέντευξή στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε αστείες τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και υποστήριξε ότι αυτό που θα έπρεπε να απασχολήσει την Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι το φλέγον ζήτημα της αισχροκέρδειας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Δημιουργήθηκε όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα σας σε σχέση με 55 εντάλματα πληρωμών προς τον ΕΦΚΑ κυρία Ελευθεριάδου? Τι ακριβώς συμβαίνει?

«Δεν συμβαίνει κάτι. Είναι μια συνεργασία που έχω με τον ΕΦΚΑ από το 2011, όπως προβλέπεται απολύτως και είναι νόμιμο στον κώδικα δικηγόρων , στον κώδικα δεοντολογίας, στο Σύνταγμα και παντού. Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα εκλογιμότητας ή ασυμβίβαστο για τους δικηγόρους γι αυτό το λόγο. Επομένως δεν υπάρχει κάποιο θέμα για συζήτηση, ήταν μια άστοχη ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας να βγάλει Δελτίο Τύπου».

Ναι υπήρξε μια ανακοίνωση με την οποία ζητάει η Νέα Δημοκρατία να μάθει αν υπάρχει ασυμβίβαστο ή όχι στη περίπτωση σας και θέτει και θέμα παραίτηση σας με ερώτηση προς τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

«Εντάξει τώρα δεν νομίζω ολόκληρη Νέα Δημοκρατία να μην γνωρίζει αν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου ή όχι. Έχει και συνταγματολόγους έγκριτους και πολλούς στους κύκλους της και δικηγόρους πάρα πολλούς. Επομένως θεωρώ ότι κακόβουλα έκανε αυτή την ερώτηση. Εννοείται πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, έχουν βγει αποφάσεις του ανώτατου ειδικού δικαστηρίου σχετικές και η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να το ξέρει αυτό. Επομένως θα έπρεπε να ξέρει ότι ούτε θέμα παραίτησης υπάρχει ούτε διαγραφή. Ήταν μια κίνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τα σκάνδαλα τα οποία βαρύνουν τα κόμμα του κύριου Μητσοτάκη, από το σκάνδαλο του κυρίου Πάτσα, από το σκάνδαλο του κύριου Χειμάρα, τις απευθείας αναθέσεις των 8,5 δις ευρώ, από τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας κλπ. Ήταν θα έλεγα αστείο αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με δύο ανακοινώσεις».

Στα πλαίσια λέτε του προεκλογικού έτσι παιχνιδιού όπου φαίνεται ότι έχουμε μπει ήδη βεβαίως.

«Ακριβώς ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια, η οποία πραγματικά γέλωτα μόνο μπορεί να προκαλέσει, διότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και αυτό είναι γνωστό σε όλους τους νομικούς».

Τώρα πάμε και στα άλλα ζητήματα κυρία Ελευθεριάδου, διότι η ακρίβεια συνεχίζει να βαραίνει τον ελληνικό λαό. Η ενεργειακή κρίση είναι εδώ, είχαμε και ανακοίνωση και τρίτη ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό για τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού. Φαίνεται ότι έτσι γίνεται μια προσπάθεια να στηριχθεί και άλλο η οικονομία. Θεωρείτε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση η κυβέρνηση τουλάχιστον με ότι μπορεί να παράσχει?

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να παράσχει πολύ περισσότερα, αν είχε βάλει ως στόχο της να πατάξει την αισχροκέρδεια. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και κυρίως οι μικρομεσαίοι και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις βασικές τους βιοτικές τους ανάγκες, απλά επιβιώνουν.

Δεν μπορούν να θερμανθούν, δεν μπορούν να μετακινηθούν και τώρα τελευταία δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε φάρμακα να αγοράσουν για τα παιδιά τους, τα πιο συνηθισμένα φάρμακα.

Η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα βασιλεύει έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τα επιδόματα δεν βοηθούν κυρία Ελευθεριάδου?

«Έχουμε καταντήσει τους Έλληνες πολίτες να ζούν με επιδόματα και δελτία σίτησης. Δεν βοηθούν, διότι η ακρίβεια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι».

Είναι όμως η τρίτη αύξηση στον κατώτατο μισθό κυρία Ελευθεριάδου? Θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη λέτε ?

«Ο πληθωρισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις αυξήσεις που δίνει ο κύριος Μητσοτάκης, τις αυξήσεις που φθάνουν για ένα καφέ την ημέρα. Εδώ μιλάμε ότι τα νοικοκυριά πληρώνουν το μεγαλύτερο ποσό του εισοδήματος τους σε ενοίκιο και θέρμανση δεν μένει πλέον περιθώριο για κάτι άλλο. Αυτό ο κύριος Μητσοτάκης δεν το έζησε και δεν πρόκειται να το ζήσει ποτέ του. Δεν έχει εικόνα από το τι γίνεται εκεί έξω και όπως δεν έχουν και εικόνα πολλοί Υπουργοί και βουλευτές του. Αυτό μας δείχνει να καταλάβουμε όταν πανηγυρίζει για μηδαμινές αυξήσεις , όταν πανηγυρίζει ενώ η αισχροκέρδεια βασιλεύει».

Τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή? Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ?

«Πρώτα απ΄ όλα έπρεπε να πατάξει την αισχροκέρδεια ο κύριος Μητσοτάκης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιριών πετρελαίων, έτσι ώστε να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης να κατεβούν οι τιμές και να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης να αντιμετωπίσει τις βασικές βιοτικές του ανάγκες τη τροφή, τη θέρμανση, τη μετακίνηση να πηγαίνει στη δουλειά του. Δεν μιλάμε καν για τις υπόλοιπες ανάγκες των παιδιών του, φροντιστήρια, διασκέδαση, διακοπές κλπ.

Μια πρόσφατη έρευνα που είχε βγει είχε ποσοστό 75% των Ελλήνων που δεν ξόδευε ούτε ένα ευρώ για διασκέδαση και όταν λέμε διασκέδαση δεν εννοούμε πολυτέλεια, η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποδείξει με τις πολιτικές επιλογές του πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πλουτίζουν οι ήδη πλούσιοι. Και σε κάθε περίπτωση ο κύριος Μητσοτάκης έχει δείξει ότι δεν έχει καμία διάθεση ούτε την αισχροκέρδεια να πατάξει, ούτε τα σκάνδαλα να σταματήσει των βουλευτών του και των στελεχών του. Επίσης ο κύριος Μητσοτάκης έχει δείξει ότι θέλει να κυβερνά παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν έχουμε πλέον Δημοκρατία στην Ελλάδα απ΄ότι φαίνεται και τρανό παράδειγμα είναι η γνωμοδότηση του κύριου Ντογιάκου η παράνομη και συνταγματική γνωμοδότηση που το μόνο σκοπό που έχει είναι να υποστηρίξει το σκάνδαλο της συγκάλυψης των υποκλοπών γιατί είχαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών και είχαμε και το σκάνδαλο της συγκάλυψης των υποκλοπών το οποίο συνεχίζεται και τείνει να γίνει μεγαλύτερο από το ίδιο το σκάνδαλο».

Όλα αυτά όμως δεν είναι υπό έρευνα κυρία Ελευθεριάδου? Κάποια στιγμή δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας για να μάθουν όλοι μας τι πραγματικά συνέβη?

«Αυτά θα έπρεπε ήδη να έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει να νομοθετεί με σκοπό να μη δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Σίγουρα αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα στη Δημοκρατία μας από τον κύριο Μητσοτάκη. Σίγουρα πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει, βλέπουμε όμως να συντονίζονται όλες οι αντιδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας με σκοπό να μη μάθουμε ποτέ».

Παρ΄όλα αυτά όμως οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα κυρία Ελευθεριάδου. Αυτό από την άλλη τι σημαίνει για την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να ανεβάσει τα ποσοστά κάπως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τα στελέχη του κόμματος?

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτα απ ΄όλα μια συνεχώς μειούμενη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ . Επίσης οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα τεράστιο ποσοστό αναποφάσιστων ακόμα και αδιευκρίνιστων ψήφων που εμείς θεωρούμε ότι θα κινηθούνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει και ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι ευχαριστημένος από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του κύριου Μητσοτάκη και είμαστε βέβαιοι ότι στη κάλπη αυτό θα φανεί . Οι δημοσκοπήσεις ξέρετε διαχρονικά είχαν τη τάση να δείχνουν μειωμένο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, το είδαμε και στις εκλογές του 2019 και στις εκλογές του 2015. Και αυτό θα συμβεί και πάλι».

Άρα λέτε ότι θα έχουμε εκπλήξεις στη κάλπη?

«Για μας δεν θα είναι έκπληξη και για μένα δεν θα είναι έκπληξη. Είμαι βέβαιη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα από τη πρώτη Κυριακή και είμαι βέβαιη και ότι τη πρώτη Κυριακή θα σχηματιστεί η Κυβέρνηση συγκυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε καν σε δεύτερη Κυριακή».

Έχουμε και αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε νέα εκπρόσωπο τύπου. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και στα ψηφοδέλτια?

«Θα έχουμε εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα άνοιγμα προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, άνοιγμα το οποίο έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση. Επομένως και ανανέωση θα υπάρχει και εκπλήξεις και φυσικά η νέα εκπρόσωπος τύπου μας είμαι βέβαιη ότι θα συμβάλλει και αυτή με την ικανότητα και την εμπειρία της στο να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την παράταξη μας και της εύχομαι και καλή επιτυχία στα έργα της».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on: