ΑΠΘ | Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ | Ρομά καίνε λάστιχα στον οικισμό “Αγία Σοφία”

Share on:

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα αγνώστων σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το ΑΠΘ το μεσημέρι της Παρασκευής (9/12).

Τα άτομα βγήκαν από τη Γεωπονική Σχολή και πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν επί της Αγίου Δημητρίου.

Η Αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να τους απωθήσει.

Επεισόδια συμβαίνουν επίσης και στην είσοδο οικισμού Ρομά “Αγίας Σοφίας” στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του 16χρονου «δε δέχθηκαν πολύ θετικά την απόφαση» να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας

Φωτιές σε λάστιχα έχουν βάλει οι Ρομά στην είσοδο του οικισμού «Αγίας Σοφίας» στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την απολογία του αστυνομικού και την απόφαση για κατ’οίκον περιορισμό του, προμηνύοντας ένα νέο κύκλο έντασης.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του αστυνομικού, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ομάδες Ρομά που φώναζαν συνθήματα ζητώντας «να αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ αντίστοιχο κάλεσμα είχαν απευθύνει άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη καθώς οι Ρομά έκαψαν χαρτονομίσματα θέλοντας όπως λένε να δείξουν την ανύπαρκτη αξία των χρημάτων μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Σαμπάνη, οι γονείς του 16χρονου «δε δέχθηκαν πολύ θετικά την απόφαση» να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. ο αστυνομικός. 

Πηγή: skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE