Γαλλία – συνταξιοδοτικό | Απειλή για απεργίες και διαδηλώσεις τον Ιανουάριο

Share on:

«Αν η κυβέρνηση επιμείνει να περάσει την κακή μεταρρύθμιση» του συνταξιοδοτικού, θα υπάρξουν «κινητοποιήσεις και απεργίες από τον Ιανουάριο», προειδοποιεί το συνδικάτο CGT, μαζί με την γαλλική αριστερά και τους οικολόγους που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο κατά του εκρηκτικού σχεδίου αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 χρόνια.

Η γαλλική κυβέρνηση επρόκειτο να παρουσιάσει το σχέδιο μεταρρύθμισης σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Αλλά ο Εμανουέλ Μακρόν  ανέβαλε την παρουσίαση για τις 10 Ιανουαρίου, επικαλούμενος την ανάγκη συνέχισης των διαβουλεύσεων με ορισμένα συνδικάτα και κόμματα.

«Είναι ακατανόητο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει μόνος του το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CGT Φιλίπ Μαρτινέζ στο Sud Radio.

«Προς το παρόν, η συζήτηση περιορίζεται στο να μας λέει: “θέλουμε να αυξήσουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης” στα 65 χρόνια», είπε καταγγέλλοντας μία «δογματική» στάση.

Ο Φιλίπ Μαρτινέζ δήλωσε ότι συζητά συστηματικά με τα άλλα συνδικάτα και προειδοποίησε: «Θα υπάρξουν απεργίες τον Ιανουάριο, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να θέλει να επιβάλει μία κακή μεταρρύθμιση».

Το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, οι οκτώ βασικές γαλλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι CFDT, CGT, FO, CFE-CGC, CFTC, Unsa, Solidaires, FSU, και πέντε οργανώσεις νεολαίας δημοσίευσαν ανακοίνωση στην οποία επαναδιατυπώνουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Πηγή REUTERS


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE