Τσίπρας | Ένοχος ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις

Share on:

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και οφείλει να δώσει απαντήσεις».

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την συνέντευξη στο Star Chanell είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Ο πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις».

Ακολούθως είπε ότι «Έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator. Το ίδιο και δημοσιογράφος ερευνητικής δημοσιογραφίας. Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθησή του δημοσιογράφου. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του προέκυψε ότι καταστράφηκαν».Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Εγώ δεν είμαι ντέτεκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση»«Βγαίνει μια λίστα. Αυτή οφείλει να διαψευστεί με στοιχεία και να υποστεί τις ευθύνες του νόμου όποιος τη διακινεί ή αν είναι αληθής να πέσει φως στο σκοτάδι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε υπάρχουν τρεις παράγοντες που μπορούν να ρίξουν φως: «Η ΕΥΠ που προφανώς κρατά κατάλογο με τις διατάξεις παρακολουθήσεων, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Β. Βλάχου» την οποία κατηγόρησε ότι «ήρθε με θράσος στην Επιτροπή Θεσμών να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας εποχές άλλες, του κ. Κόλλια».Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε αν μπορεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού του Κυρ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαινόντων προσώπων του δημόσιου βίου».


Share on: