Σφυροκόπημα στο Κίεβο | Απάντηση Πούτιν για την αποχώρηση από την Χερσώνα

Share on:

Με σφοδρά χτυπήματα κατά αμάχων απαντά ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την απόσυρση στρατευμάτων από τη Χερσώνα, που δημιούργησε εικόνα αναθάρρησης στην παγκόσμια κοινότητα, ενώ οι επιθετικές ενέργειες συντελούνται έπειτα από την ομιλία του Ουκρανού προέδρου στη G20.

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ήχησαν – τις τελευταίες ώρες- στο Κίεβο, ενώ πυκνός καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από την πόλη.

Τα χτυπήματα στόχευσαν δύο συγκροτήματα κατοικιών, κάτι που αναλυτές ανέμεναν από το Κρεμλίνο και από έναν «πληγωμένο» – από την ουκρανική αντίσταση – Πούτιν.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ύστερα από συναγερμό για αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ώρες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βιντεοκλήσης στους ηγέτες της ομάδας των χωρών της G20 που συναντώνται στο Μπαλί.

«Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν» έγραψε στο Twitter, ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Άντριι Γιερμάκ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.


Share on: