Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος | Ύποπτος επιβάτης για τρομοκρατική ενέργεια

Share on:

Μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα, μετά από πληροφορίες για πιθανό ύποπτο επιβάτη σε δύο πτήσεις της Emirates με προορισμό η μία το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει πίσω.

Ωστόσο, η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία.

Tο αεροπλάνο βγήκε από το FIR Αθηνών, έφτασε Ιταλία και πριν μπει στη Γαλλία του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού.

Ξεκίνησε κύκλους και ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρισει πίσω στην Αθήνα διότι δεν έφταναν τα καύσιμα.

Λίγα λεπτά αργότερα, πριν τις 10 το βράδυ, προσγειώθηκε συνοδεία δύο μαχητικών F-16, όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από επιβάτες, ο ύποπτος είναι καθηλωμένος στο αεροπλάνο και δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί.

Το δεύτερο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ελ.Βενιζέλος λίγο πριν τις 10 το βράδυ και οδηγήθηκε σε ειδικό σημείο, ώστε να γίνει ο έλεγχος στους επιβάτες. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι υπόλοιπες πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν τεθεί σε αναμονή.

Όσον αφορά τους επιβάτες της πτήσης που δεν απογειώθηκε ποτέ υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από την αντιτρομοκρατική και την αστυνομία, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όλα τα αεροσκάφη της Emirates που ήταν να αναχωρήσουν από το Ελ. Βενιζέλος.


Share on: