Νέο παραλήρημα Ερντογάν | Ελλάδα και ΗΠΑ κρύβουν τρομοκράτες

Share on:

Ξέφυγε για μία ακόμα φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, αλλά και στον Τζο Μπάιντεν, παρεμβαίνοντας ευθέως στις εκλογές των ΗΠΑ υπέρ των Ρεπουμπλικανών.

“Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16” σημείωσε. Δήλωσε μάλιστα ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί ώστε να λυθεί το θέμα στο Κογκρέσο.

“Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16” δήλωσε ευθέως.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε ότι “η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της ΕΕ προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO”.

“Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν” δήλωσε μάλιστα, ενώ κατηγορεί και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς Γκιουλενιστές και ότι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις μέσω του περίφημου “στρατοπέδου του Λαυρίου, που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας…”.Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί η αμερικανική παρουσία στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι.


Share on: