Κύπρος | Αντί για ναρκωτικά…βρήκαν δυο κανόνια του 18ου αιώνα

Share on:

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 36χρονου στη Λεμεσό για έρευνα και τον εντόπισαν στην πίσω αυλή να επιτηρεί εκσκαφέα, ο οποίος ασχολείτο με την ανάσυρση μεταλλικού αντικειμένου, από το έδαφος

Δύο οξειδωμένα κανόνια του 18ου αιώνα, τα οποία βρίσκονταν θαμμένα σε αυλή σπιτιού στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν από τη Κυπριακή Αστυνομία, την ώρα που ο 36χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού προσπαθούσε να τα ξεθάψει. Ο 36χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ τα κανόνια κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Μέλη της Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση μαρτυρίας για υπόθεση ναρκωτικών, πήγαν στο σπίτι του 36χρονου για έρευνα και τον εντόπισαν στην πίσω αυλή του σπιτιού, να επιτηρεί εκσκαφέα, ο οποίος ασχολείτο με την ανάσυρση μεταλλικού αντικειμένου, από το έδαφος.

Όπως διαπιστώθηκε το μεταλλικό αντικείμενο ήταν ένα παλιό, οξειδωμένο κανόνι, ενώ μετά από έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε ακόμα ένα παρόμοιο κανόνι. Πρόκειται για δύο εμπροσθογεμή κανόνια του 18ου αιώνα, τα οποία ανευρίσκονται συνήθως σε ναυάγια ως μέρος εξοπλισμού πλοίων.

ValueNews.gr


Share on: