Θέατρο για παιδιά | «Παίζοντας με τον Παππού Αριστοφάνη»

Share on:

O Ντίνος Σπυρόπουλος παρουσιάζει την διαδραστική παράσταση για παιδιά «Παίζοντας με τον Παππού Αριστοφάνη». Το έργο απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Σκοπός της παράστασης είναι να εισάγει τα παιδιά στην θεατρική διαδικασία με τρόπο ευχάριστο και κατανοητό και να γνωρίσουν τα έργα του Αριστοφάνη και την εποχή του.

Ο αρχαίος σατιρικός ποιητής Αριστοφάνης διασχίζει τους αιώνες με τη βοήθεια του θεάτρου και της φαντασίας και παρουσιάζεται στα παιδιά. Σαστισμένος με αυτά που βλέπει γύρω του ζητάει από τα παιδιά να του εξηγήσουν αυτά που δεν καταλαβαίνει.

Έτσι αρχίζει ένας διάλογος μεταξύ του ποιητή και των παιδιών.

Αφού γνωριστούν και λυθούν οι απορίες του ποιητή, ο Αριστοφάνης προτείνει στα παιδιά να κάνουν ένα ταξίδι φαντασίας και να βρεθούν στην αρχαία Αθήνα.

Ταξιδεύοντας στο παρελθόν σταματούν σε σημαντικές χρονιές για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα και φτάνουν στην αρχαία Αθήνα.

Με ξεναγό το Αριστοφάνη τα παιδιά μαθαίνουν για την εποχή που έζησε ο ποιητής.

Ο Αριστοφάνης προτείνει στα παιδιά κάτι εντελώς διαφορετικό. Να μην παρακολουθήσουν την παράσταση σαν απλοί θεατές αλλά να γίνουν μέρος της και να παίξουν, με την καθοδήγησή του, κάποια από τα έργα του στη σκηνή. Έτσι, τα παιδιά γίνονται οι ήρωες των έργων του ποιητή και ζουν μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

Τα παιδιά μπαίνουν στους ρόλους και παρουσιάζουν μαζί με τον Αριστοφάνη τη Λυσιστράτη, τον Πλούτο και την Ειρήνη.

Σκηνοθεσία Ελένη Τσακάλου

Στο ρόλο του Αριστοφάνη ο Ντίνος Σπυρόπουλος

Οι παραστάσεις είναι στο χώρο τέχνης «Εξ Αρχής» (Σπ. Τρικούπη 44 Εξάρχεια) και δίνονται κάθε Κυριακή 11:15 πμ από τις 6 Νοεμβρίου (τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ). Η παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και για σχολεία σε οργανωμένες παραστάσεις.

ValueNews.gr


Share on: