Ερντογάν εν εξάλλω | Προκαλεί την Κύπρο και επιτίθεται στην ΕΕ

Share on:

Απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, ενώ προχωρώντας σε μία ακόμη πρόκληση σε βάρος της Κύπρου, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος ορίστηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε συγκεκριμένα σε απειλές κατά τις ΕΕ από την Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που πραγματοποιήθηκε στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν από όπου και είπε:

«Μας έκαναν να σερνόμαστε στην πύλη της ΕΕ για 52 χρόνια, εξακολουθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Αλλά θα τους δώσουμε την απάντηση όταν χρειαστεί».

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή παρασημοφόρησής του από τον Πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σεβκέτ Μιρζιγιγιέφ, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν «για τη γέφυρα που έχει χτίσει μεταξύ της Ευρώπης και του τουρκικού κόσμου. Και σαν να προέρχεται από τις ίδιες ρίζες, δίνει αγώνα για την δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτόν τον λόγο, δίνω τα συγχαρητήρια στον ίδιο».

Πρόκληση κατά της Κύπρου
Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από την 9η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος εντάχθηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό.

«Σύμφωνα με το δίκαιο αδελφοσύνης, αποδεχτήκαμε ως παρατηρητή στον Οργανισμό μας (των τουρκόφωνων κρατών ) την ‘ΤΔΒΚ’. Δείξαμε στα αδέλφια μας τους Κύπριους, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, ότι δεν είναι μόνοι, συμβάλλοντας παράλληλα στην διαδικασία επίλυσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, εσάς τα αξιότιμα αδέλφια μου, για την αλληλεγγύη», ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

ValueNews.gr


Share on: